| ayran a întrebat:

Salut TPU. Sunt foarte trist si ingrijorat impreuna cu familia mea deoarece acum 4 luni, verisoara mea s-a apucat de o dieta foarte dificila si aproape fatala daca nu ma insel, planul ei e sa nu manance absolut nimic pana nu devine foarte slaba deoarece vrea sa participe la modelling sau ceva de genu si acolo ai nevoie de un corp foarte skinny. Intrebarea mea este, poate sa se imbolnaveasca de leucemie sau sa moara din cauza foamei excesive? Ea este foarte motivata datorita aplicatiei TikTok, acolo a vazut multe video-uri despre dieta. Are doar 16 ani, a avut un corp destul de ok nu era nici prea grass nici prea slaba, acum arata aproape ca un schelet umblator. Mama ei a zis ca o va interna la spital sa stea la perfuzie. Are crize isterice si nu mananca deloc. Suntem toata familia intristati si ingrijorati de ea. Ce este de facut?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Un consult psihiatric nu ar strica. Ce face ea e o boala.

| gabicoo a răspuns:

Internare în spital și terapie cu un psiholog.

| ioana748 a răspuns:

Probabil este vorba despre anorexie si da se poate muri.
Multa sanatate,

| Madaxo97 a răspuns:

Spune-i ca la modelling nu acceptă scheleți, trebuie să aibă și un pic de carne pe ea, o anumita limită de kg, altfel va fi respinsă la castinguri. Dacă tot nu vrea să mănânce, înseamnă ca suferă de anorexie, trebuie dusă urgent la medic.

| Cipi1212 a răspuns:

Nu o mai lăsați să urmeze acea dietă care îi pune in pericol sănătatea. Nu o mai lăsați pe Tik Tok. Acolo sunt tot felul de provocări anormale.

| Ade4ever2389 a răspuns:

Trebuie dusa imediat la un nutritionist, nu e bine deloc ce face ea, apoi la un consult la un psihiatru, nu e nici o rusine (pentru inceput multi ar recomanda un psiholog, desi el numai ce da sfaturi care oricum nu cred ca ar ajuta-o asa de mult).
Sanatate multa.