Bună!
Într-adevăr, acel medic a avut DREPTATE!
Recent s-a MODIFICAT valoarea glicemiei maxime admisibile ( în cazul gravidelor ) - această valoare TREBUIE să fie mai mică decât 92 - vezi detalii la linkul :
http://www.diabetzaharat.ro/wp/introducere/diagnostic
Din păcate, sunt PUŢINE "metode" prin care se poate scădea glicemia.
Poţi încerca următoarele metode ( chiar şi cumulativ/simultan, pentru un rezultat mai eficient ) :
* mărirea dozei zilnice de insulină
* efectuarea unor exerciţii fizice zilnice ( uşoare, spre moderate )
* să încerci să slăbeşti "uşor" ( în cazul în care eşti prea "plinuţă" ) - deoarece, astfel scade necesarul de insulină ( şi vei "acoperi" mai uşor deficitul )
* să încerci să-ţi schimbi "puţin" DIETA.
TOATE acestea trebuie făcute cu APROBAREA medicului care te supraveghează!
Vezi alte detalii la linkul :
http://www.centrul-9luni.ro/articole/diabetul-gestational/
http://www.diabetzaharat.ro/wp/introducere/diabet-de-sarcina
http://www.sfatulmedicului.ro/......arcina_854
Toate cele bune şi sarcină UŞOARĂ.
Indicele glicemic este in mod fiziologic 80 - 120 pe nemancate, nu e ceva grav, diabetul gestational trece dupa nastere.
PS: asa stiu din cursurile Obsterica/Ginecologie. Daca s-a schimbat ceva si eu nu stiu, atunci imi fac Mea Culpa
Incearca sa nu fi stresata, sa nu mananci dulciuri si fructe cu toate ca simti nevoia probabil, bea ceai de frunze de dud sau menta cat de mult posibil si renunta la paine. Nastere usoara.
Buna!
Uite cateva informatii despre diabetul in sarcina:
TRATAMENT
Expectativa - Expectativa reprezinta evaluarea clinica pe o perioada de timp fara a se face tratament. Aceasta nu este indicata in cazul gravidei cu factori de risc pentru diabet gestational. Expectativa nu este de asemenea indicata nici in cazul in care gravida este tratata cu insulina, iar simptomele de hipoglicemie nu se remit in ciuda terapiei. Este necesar ca in acest caz gravida sa se prezinte la camera de garda.
Exercitii fizice - Activitatea fizica regulata, moderata pe parcursul sarcinii determina utilizarea eficienta a insulinei si mentine glicemia in valori normale. De cele mai multe ori activitatea fizica regulata si dieta sunt singurele masuri pentru tratarea diabetului gestational. In cazul in care exercitiile fizice si dieta mentin glicemia in limite normale, terapia cu insulina nu este necesara. In cazul administrarii de insulina este nevoie ca gravida sa aiba tot timpul la dispozitie ceva dulce, pentru a preveni simptomele hipoglicemiei ce pot aparea in cursul activitatii fizice.
Monitorizarea glicemiei - Monitorizarea la domiciliu a glicemiei se face de 4 ori pe zi la gravidele cu diabet gestational fara tratament cu insulina - inainte de micul dejun si la 1-2ore dupa fiecare masa si de 6 ori pe zi in cazul gravidelor tratate cu insulina - inainte de fiecare masa si la 1-2 ore dupa. Monitorizarea este indicata sa se faca cu aparate ce masoara glicemia, nu cu testere din hartie, deoarece acestea sunt mai putin sensibile. Nivele mai mari decat cele indicate ale glicemiei cresc riscul de aparitie a complicatiilor atat la copil cat si la mama.
Tratament ambulator (la domiciliu)
Principii generale:
- se indica terapia cu insulina in cazul in care activitatea fizica si dieta nu mentin glicemia in limite optime
- gravidele supraponderale nu trebuie sa tina cura de slabire in timpul sarcinii: in cazul in care greutatea mamei este mai mare cu 20% decat cea indicata pentru varsta si inaltime, recomandarea va fi ca pe timpul sarcinii cresterea in greutate sa nu fie mai mare de 7 kilograme; dieta adecvata si exercitiul fizic vor ajuta la o crestere in greutate acceptabila si indicata in functie de varsta sarcinii.
- este nevoie ca gravida sa monitorizeze miscarile fatului si sa sesizeze eventualele modificari in miscari sau eventual oprirea acestora; in mod normal fatul misca de mai multe ori in timpul unei zile; in cazul in care nu se percep miscari este indicat sa se aseze gravida in pozitie culcata, pe partea stanga, pentru 2 ore; daca in aceasta perioada nu se percep miscari ale fatului se indica consultul medicului
- administrarea de insulina poate sa produca hipoglicemie: nivele foarte scazute ale glicemiei sunt rare la gravidele cu diabet, dar acestea trebuiesc educate cu privire la simptomele posibile ale hipoglicemiei.
Tratament medicamentos
La majoritatea gravidelor cu diabet gestational exercitiile fizice si dieta mentin glicemia in limite normale. Daca glicemia nu este mentinuta in limite este necesara terapia cu insulina. Gravida trebuie instruita cu privire la modul de administrare a insulinei.
Complicatiile diabetului gestational au o frecventa mai mare de aparitie in cazul in care fatul creste in greutate mai mult decat in mod obisnuit. Greutatea fatului se evalueaza ecografic. In cazul in care ecografia indica o greutate crescuta a fatului poate fi necesara terapia cu insulina.
Insulina - substanta terapeutica indicata
Insulina este singura substanta indicata pentru tratamentul diabetului gestational, in cazul in care dieta si activitatea fizica nu mentine glicemia in limite normale.
O alta substanta: gliburida (medicament folosit in terapia diabetului tip II) a fost studiata pentru tratamentul diabetului gestational, dar in acest moment nu este indicat un tratament cu aceasta substanta.
Doza de insulina poat fi ajustata pe parcursul sarcinii. Ea poate fi crescute pe masura ce sarcina inainteaza in varsta, deoarece placenta secreta cantitati crescute de hormoni care-i blocheaza activitatea insulinei. De asemenea greutatea crescuta a gravidei se insoteste de un necesar mai mare de insulina. Uneori este necesara internarea gravidelor pentru reglarea valorilor glicemiei, in primele zile de terapie cu insulina.
Alte medicatii, de tipul sulfonilureei sau metforminului, utilizate in terapia tipului II de diabet, nu sunt indicate in sarcina din pricina efectelor daunatoare asupra fatului.
Terapii alternative
Consultul la un medic nutritionist poate fi necesar in cazul gravidelor cu diabet gestational, pentru realizarea unei diete adecvate. La toate gravidele se prescriu vitamine. Nu este indicata administrarea de alte vitamine decat cele indicate de medic.
SURSA:http://www.utilecopii.ro/forum/index.php?showtopic=5338
POATE ITI ESTE DE FOLOS.
Te pup si sarcina si nastere usoara!
Daca ai diabet tot timpul dimineata ai peste 100 asa are si bunicul meu dar dupa amiaza sau seara ai mica sub 90
Bună.
Valoarea normală este între 80 și 120.
Unde vezi tu că ai probleme?
Evită strugurii (au cantitate mare de zaharuri), îndulcește cu stevia (vezi la plafar/farmacie) ce bei/pregătești dulciuri, bea apă minim 2 litri zilnic, mergi la plimbări în aer liber, mese echilibrate (3 principale și două gustări), trebuie să mănânci normal (nu cât doi), nu ai nevoie de stres.
Stai relaxată, nu este niciun pericol. Insulina pe care o faci te ajută.
Peste o lună o să naști, se vor rezolva de la sine.
Fii luptătoare și multă sănătate!
Pa, pa.