| Reptile07 a întrebat:

sunt nou aici si as vrea sa stiu daca hernia ombilicala necesita neaparat o interventie chirurgicala...adica nu exista alta cale? Am 14 ani si sufar de aceasta hernie.va rog fiti sinceri:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Buna! Hernie ombilicala necesita tratament chirurgical; este singura varianta de tratament. Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/boli/hernia-ombilicala

gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Poti traii cu ea destul de mult timp, doar ca o sa iti provoace disconfort (trebuie sa porti brauri speciale toata viata, sa nu faci efort), si, la un moment dat, cel mai probabil, o sa se complice si o sa fi operat de urgenta (obstructie intestinala, care se poate complica cu necroza anselor intestinale, ceea ce inseamna ca risti sa pierzi o bucata din intestinul subtire). Si e mai bine sa o operezi acum, cand nu faci efort foarte mare (ca un om adult), ai timp de operatie (se ofera scutire pe 3 saptamani) si nu exista complicatii, iar vindecarea va fi mult mai usoara si mai completa.
Operatia e simpla, dureaza maxim 20 de minute. se face cu anestezie in coloana. Durerea este redusa, riscurile sunt foarte mici.

| valitza a răspuns:

Buna,din cate stiu de la fratele meu, necesita interventie chirurgicala.Nu e mare lucru aceasta operatie, fratele meu si-a revenit foarte repede dupa ce a facut-o

| Reptile07 explică:

Doctorul a spus ca nu prea are ce sa opereze deoarece hernia se simte dar nu prea se vede si a spus ca numai dupa varsta de 20 de ani ar putea sa opereze