Spala rana cu apa calda si sapun cateva minute dupa clateste bine, dezinfecteaza cu alcool sanitar si pune un pansament. Si e tetanos, nu antititanus . Antitetanos e vaccinul.
Veterinarii folosesc betadina, nu spirt medicinal, atunci când sunt mușcați de micii lor pacienți.
Virusul "antititanus" e o contradictie de termeni, ANTI nu poate fi virus ci anti-virus indiferent ce titanus inseamna
daca nu ti-a curs sange si NICI LIMFA - limfa e un sistem circulator asemanator cu sangele prin care curge un fluid transparent:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Limf%C4%83
atunci nu ai nimic, virusul rabic se ia NUMAI prin rani deschise in care ajunge saliva de caine (saliva care se afla in permanent pe dintii cainelui, deci, daca a reusit sa penetreze pielea atunci deja esti la risc)
Iti trebuie vaccinul antirabic, tetanosul e alta mancare de peste.
Cel mai bine este sa consulti un medic cat mai curand cu putinta care te va sfatui ce e de facut.
Am patit la fel, am fost la spital si pentru ca nu a curs sange m-a trimis acasa. A spus ca vaccinurile au efecte secundare grave, ca au mercur in ele si sa stau cuminte, ca nu patesc nimic. Am mai stat si o ora pe hol degeaba.
In primul rand tu ar trebui sa te duci la spital, ca sa te asiguri ca acel caine nu era turbat spune-le parintilor tai si du-te la spital ca sa nu se agraveze
Du-te imediat la spital, nu stii nimic despre acel caine si cate boli circula acum...