| aoleuamprobleme a întrebat:

Salut TPU, sunt super singur, am doar un singur prieten si el e foarte toxic, imi pomeneste de toate insecuritatile mele si nu stiu ce sa fac, merg la sala cu el, mananc in oras doar cu el. in schimb el are multi altii, si nu spun ca vreau prietenii pe care el ii are, vreau doar o iubita, cu toate astea simt ca nu o sa o fac fericita si ca nu pot sa ma fac nici penmine fericit, am o viata oribila

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ti se pare tie ca este toxic. El iti arata defectele tale din care poti invata ceva. Ca sa nu le mai repeti. Dar se pare ca tu nu vrei sa te schimbi.

| Violleta2022 a răspuns:

Este foarte simplu: te scuturi de prirtenul care te streseaza si te pune jos, eliminandu-l din viata ta, pe veci si iti cauti un alt prieten sau prietena.
Nu uita: prietenii ni-i alegem singur si astia vins si pleca din viata noastra, cand nu ne respecta si nu ne multumeste comportamnetul lor, ca doar noi ii alegem, dar familia ramane intotdeauna.

| dullcat a răspuns:

Buna.Depinde mult si de cum iti spune prietenul despre defectele tale, in ce maniera, ce ton sau cuvinte foloseste. Poate fi extrem de toxic sau poate fi un wake up call, din grija pentru tine. Daca tu simti ca este prima varianta, atunci musai discuta cu el, spune-i ca nu este ok cum procedeaza si ca iti provoaca mai mult rau, ceea ce un prieten n-ar trebui niciodata sa faca.

Pana cand nu ajungi intr-o etapa in care sa fii impacat cu tine asa cum esti, multumit de cum esti, e o idee destul de rea sa iti cauti o relatie.Stiu ca nu asta doresti sa auzi, insa este adevarul.

| Frank51 a răspuns:

Trebuie întâi să fii fericit singur, apoi relațiile de prietenie și amoroase vin la timpul lor.

| carevaescu a răspuns:

Îmi place argumentul tău. Am un singur prieten dar este toxic așa că vreau o iubită să o fac nefericită.

Eu zic că trebuie să lucrezi la tine. Acel prieten cel mai probabil încearcă să te ajute. Și tu îl bârfești aici spunând că este toxic. Da, nimeni nu poate spune că cineva ar fi perfect. Dar nu poți fi chiar atât de nerecunoscător.

Tu trebuie să devii un om competent, trebuie să devii un om puternic din punct de vedere fizic și psihic, și ar trebui să lucrezi la propria ta moralitate.

| KovacsB a răspuns:

Este un prieten adevarat daca iti arata problemele.Rezolva ce poti din ele si dupa aceea cauta-ti o iubita.

| Alexia999997777777777777 a răspuns:

Dacă prietenul tău este toxic și tu ai discutat cu el despre faptul că te deranjează lucrurile pe care le face și nu încearcă să își schimbe comportamentul față de tine,ieși din prietenia aia și caută oameni cu care să rezonezi.
Acum singurătatea este un lucru bun uneori, ai timp suficient să lucrezi la relația cu tine și să înveți să te iubești.
Cât despre o posibilă iubită, până nu începi să te apreciezi tu pe tine însuți nu cred că ar trebui să începi o relație.
Iar fata potrivită, o să apară la momentul potrivit în viața ta.
*Viața ta oribilă pe care consideri că o ai se poate schimba doar prin acțiunile tale, așa că încearcă să o faci mai plăcută.
+Viața nimănui nu este perfectă.