| candora a întrebat:

Uite care e roblema mea, sper sa ma ajutati. Am un organism tare dificil si am schimbat pin acum 3 feluri de contraceptive, doua a cite 21 comprimate si ultima, marvelon, 28, 7 cu doza mica pe perioada ciclului. Iau de trei luni deja. Prima a decurs normal, la adoua ciclul nu mi-a venit, ci doar citeva zile am avut o scurgere de citeva cheaguri maro inchis mici, a treia luna tot nu-mi venea ciclul si am decis sa nu iau ultimele comprimate de doza mica, 5 la numar, si a doua zi mi-a venit ciclul. E normal, doar ca culoare foarte inchisa. Merg peste o spt la consultatie, pina atunci, a mai patit cineva asa sa-mi zica ce poate fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Ultimele contraceptive le-ai luat aiurea si te poti astepta sa agraveze dereglarile pe care deja le-ai avut. E posibil ca organismul tau sa nu tolereze contraceptivele, asa ca ar fi cazul sa renunti definitiv la ele si sa folosesti prezervativul ca metoda de contraceptie. Nu toate femeile pot lua contraceptive.

| candora explică (pentru Brigaela):

Nu am luat nimic aiurea, toate au fost la indicatia medicului dupa efectuarea consultatiei, doar ultimele 5 de doza mica nu le-am luat din ultima folie. restul au fost luate in fiecare zi la aceeasi ora. vroiam sa intreb si medicul la consultatie, din toate cite am incercat, cu marvelon ma simt cel mai bine, deci s-ar putea ca din 28 comprimate sa le iau doar acele 21 cu doza mare si acele mici, care trebuie luate pe perioada ciclului sa le las?

| Brigaela a răspuns (pentru candora):

Orice abatere de la indicatia medicului poate fi fatala. 5 pastile neluate de capul tau inseamna probleme serioase. Intreaba medicul, dar nu am auzit niciodata de un astfel de fel de administrare. In plus, de ce sa te incapatanezi sa iei niste contraceptive care iti fac rau, doar fiindca iti fac mai putin rau decat altele.