| Marvinmiau a întrebat:

Unii prieteni de ai mei beau cafea de la 11 ani, eu acum am 14 si si majoritatea prietenilor mei tit 14, eu nu beu din cauza ca nu imi place gustul amarui si cred ca poate dauna organismului la varsta asta, dar vreau sa stiu daca este dăunătoare cu adevarat la aceasta varsta si daca da, ce efecte adverse poate avea asupra corpului si organismului, dau funda.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Copiii si adolescentii nu trebuie sa bea cafea, cafeina nu e buna pentru ei. Valabil (intr-o masura mai mica) si pentru ceai negru/verde, cacao si Cola/Pepsi/etc.

| munteanuionvictor a răspuns (pentru doctorandus):

Așa este. Cafeaua, cola și băuturile răcoritoare carbogazoase sunt dăunătoare.

| doctorandus a răspuns (pentru munteanuionvictor):

In primul rand a consuma mult zahar e rau. In al doilea rand exista bauturi carbogazoase fara zahar. Exista si bauturi carbogazoase fara cafeina (care nu e daunatoare decat pentru minori). Deci bauturile carbogazoase nu sunt daunatoare, eu beau multa Cola Zero si n-am probleme.

| sweetys a răspuns:

Creste stensiunea arteriala si sunt sanse sa ti se sparga un vas de sange. Este un energizant si nu cred ca un copil chiar are nevoie de atat de multa energie. Si de ce te iei dupa turma, daca ei beau de la 11 ani e alegerea lor, nu e si alegerea ta. Nu ei hotarasc ce faci cu viata ta.

| Bondarel99 a răspuns (pentru sweetys):

Nu se sparge niciun vas de sânge la vârsta asta și o cafea nu face rău. Nu îl mai speria.

| Alexandruuu88 a răspuns:

Cafeaua nu e buna pentru nimeni. Odată prăjită devine toxice, elimina calciul, ataca inima+ficatul.Mare atentie, mai bine bei ceai negru/verde dar si acela cu moderație (daca ai probleme cu stomacul nu iti sugerez)

| Mazzenine a răspuns:

Nu e bine sa bei cafea atat de devreme...o cafea o data la 2-3 saptamani nu-ti va afecta cu absolut nimic corpul. Este vorba de cofeina, care nu este buna de consumat la varste fragede, cafeaua iti da un efect placebo si asta este relevant cand majoritatea copiilor o consuma. happy Dar ideal este sa nu se bea prea des.

| Nastase_Alexandru_1979 a răspuns:

Nu este bine sa bei cafea de la varsta asta pentru ca corpul tau e in crestere