| ghostarena a întrebat:

Salut TPU, urmeaza sa fac interventia asa numita "Ablatie Cardiaca" imi este putin frica am frumoasa varsta de 17 ani, si din cate am citit si m-am documentat scrie ca se poate face infarct sau accident vascular cerebral in operatie, pot deceda in aceasta operatie? Eu sufar de TPSV (Tahicardie Paroxistica Supraventriculara) mai sunteti persoane ce au facut aceasta ablatie? am nevoie de un raspuns sincer va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annonimaaaa555 a răspuns:

Ablația cardiacă pentru TPSV este o procedură foarte frecventă și sigură, mai ales la persoane tinere ca tine. Riscul de complicații grave (infarct, AVC, deces) este extrem de mic, sub 1%. Medicii o recomandă tocmai pentru că are șanse mari să te vindece complet.

1 răspuns:
| andrei423 a răspuns:

Nu ai de ce sa te ingrijorezi, este cea mai sigura forma de ablatie cardica (TPSV). Inainte de interventie si poate si dupa se fac analize de sange pentru diferiti electorlit, coagulare etc. Dupa ablatie din cate stiu o sa iti dea niste anticuagulante pentru cateva zile ca sa evite orice complicatii and here we go...esti ca nou. Du-te cu incredere, "suferi" 1-2 zile de recuperare dar dupa poti sa te bucuri mai bine de viata. Bafta