Da, poti face. Boala se ia mai ales inainte de aparitia eruptiei si in primele doua zile de eruptie. Se transmite pe cale aeriana, asa ca oricine a stat in aceeasi camera cu ea poate lua boala. E chiar bine sa o faci, fiindca altfel exista riscul s-o faci mai tarziu, ca adult cand poate fi chiar mortala.
Varicela este o boala extrem de contagioasa, se poate lua si daca mergi pe strada la 10 metri de cineva cu varicela, deci sunt sanse mari sa fi luat si tu.
Parerea mea e ca poti sa faci si tu... eu am patit asa cu pojarul, vecina mea avea si tot asa, am pastrat distanta, insa dupa vreo2-3 zile.sau o sapt...nu mai stiu ca era acu vreo 7-8 ani am facut si eu
R exact imvers de cum a zis ea in primele 6 zile este contagioasa deci da s-ar putea sa faci daca nu ai avut pana acum.
Prietena ta are dreptate.Nu se ia varicela in primele zile dar dupa o saptamana si vreo cateva zile e probabilsa faci si tu daca nu cumva ai avut.Asa am patit eu deci ti-o spun din propia-mi experienta!
Din contra.In primele zile este cel mai contagios. Daca incepi sa te simti putin rau, stare de spirit proasta, se poate sa fi luat si tu.
Nu prea, dar depinde dac t-eai dezinfectat cu dezinfenctat de maini nu ca asa am faacut si eu, da a trimis-o acasa
E foarte posibil. Depinde de sistemul tau imunitar cat e de puternic. E bine, acum la inceputul primaverii, sa iei macar o luna echinaceea, sub forma de tinctura, macar dimineata cand te scoli, inainte de masa. Ideal ar fi de 3 ori pe zi inaintea meselor.Iti va intari sistemul imunitar. Poti consuma la un loc cu vitamina C, consumand macar o jumatate de lamaie pe zi sau 1-2 portocale.