| RrEe4 a întrebat:

Vinerea trecuta a venit o colega cu varicela la scoala. Ea zicea ca primele zile nu se ia...eu am stat la o distanta de 1 m de ea(nu am facut bolile copilariei). Pot face varicela?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, poti face. Boala se ia mai ales inainte de aparitia eruptiei si in primele doua zile de eruptie. Se transmite pe cale aeriana, asa ca oricine a stat in aceeasi camera cu ea poate lua boala. E chiar bine sa o faci, fiindca altfel exista riscul s-o faci mai tarziu, ca adult cand poate fi chiar mortala.

| anss23 a răspuns:

Varicela este o boala extrem de contagioasa, se poate lua si daca mergi pe strada la 10 metri de cineva cu varicela, deci sunt sanse mari sa fi luat si tu.

| MariaIoana a răspuns:

Parerea mea e ca poti sa faci si tu... eu am patit asa cu pojarul, vecina mea avea si tot asa, am pastrat distanta, insa dupa vreo2-3 zile.sau o sapt...nu mai stiu ca era acu vreo 7-8 ani am facut si eu sad

| Tera a răspuns:

R exact imvers de cum a zis ea in primele 6 zile este contagioasa deci da s-ar putea sa faci daca nu ai avut pana acum.

| ghineanamaria a răspuns:

Prietena ta are dreptate.Nu se ia varicela in primele zile dar dupa o saptamana si vreo cateva zile e probabilsa faci si tu daca nu cumva ai avut.Asa am patit eu deci ti-o spun din propia-mi experienta!

| Alleee18 a răspuns:

Din contra.In primele zile este cel mai contagios. Daca incepi sa te simti putin rau, stare de spirit proasta, se poate sa fi luat si tu.

| aNoNimusss9528 a răspuns:

Nu prea, dar depinde dac t-eai dezinfectat cu dezinfenctat de maini nu ca asa am faacut si eu, da a trimis-o acasa

| WinTerDrEam a răspuns:

E foarte posibil. Depinde de sistemul tau imunitar cat e de puternic. E bine, acum la inceputul primaverii, sa iei macar o luna echinaceea, sub forma de tinctura, macar dimineata cand te scoli, inainte de masa. Ideal ar fi de 3 ori pe zi inaintea meselor.Iti va intari sistemul imunitar. Poti consuma la un loc cu vitamina C, consumand macar o jumatate de lamaie pe zi sau 1-2 portocale.