| AditaaF a întrebat:

Vineri jucam fotbal. Am primit o minge in fata, buza mi s-a lipit de aparatul dentar si s-a spart. Este sparta cam o lungime de 3 dinti. A început sa se albeasca zona aceea si sa ma doara numai cand apropii buzele. Nu pot nici sa beau apa. Ma dau cu glicerina boraxata sa mentin buza umezita sa nu se lipească una de alta. Am înțeles ca ar merge cu crema cicatrizanta. Am Cicatrol, daca zona ranita este aproape in gura pot folosi crema asta? Sau ce imi sugerați voi sa fac sa îmi treacă mai rapid.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Boraxul nu este cel maii bun pentru o rana in gura.
Daca ai la indemana, umezeste bine vata de pe un betisor de urehe cu apa oxigenata si sterge cu ea usor zona ranita. Va spumega in contact cu rana deschisa si poate va pisca, dar rana se va inchide rapid.
Scuipa eventualele resturi, iar dupa circa 10-15 minute umezeste cu saliva rana (linge-te cu limba).

Apa oxigenata dezinfecteaza puternic si inchide rapid rana, oprind sangerarea.
Saliva este dezinfectantul natural a organismului si ajuta la vindecarea rapida.
(si animalele se ling pe rani, tocmai din acest motiv)

3 răspunsuri:
| Clockwork a răspuns:

Pune ulei de cătină pe ea

| aXy99 a răspuns:

Du-te la un stomatolog!

| Anonimusrocraft a răspuns:

Cel mai mult ti-as recomanda Baneocin.dar sa nu il inghiti! si noaptea incearca sa iti pui baneocin si puneti o batista ca sa nu iti mearga in gura.Iti zic eu e ft. bun si eu folosesc, dar numai pe rana poti sa il pui daca nu, nu isi face efectul.Sanatate!