anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:



Voi chiar credeti ca statul excesiv la calculator strica vederea?
Stau de cand ma stiu la calculator si foarte mult si vad excelent de bine, am inceput sa cred ca doar asa ne zic parinti sa nu mai consumam curentlaughing

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Vei vedea mai tarziu cata dreptate au parintii.

Răspuns utilizator avertizat
| Dia007 a răspuns:

Parintii stiu ei ce stiu. Chiar isi au rostul, chiar daca ai vrea sa nu fie asa.

Uite:
http://www.csid.ro/......-11892296/

Asta este una, insa pe langa probleme cu vederea, mai e si probleme cu articulatiile mainilor si cu coloana. Daca tot stai la Pc, si vrei sa le demonstrezi contrarul parintilor, eu iti propun sa cauti informatii. Ai google si poti sa cauti orice. Gasesti articole de specialitate, forum-uri etc.

Sfatul meu, pe care ti-l dau cu tot dragul, e sa faci o pauza, din oura in ora de cel putin 15 min, si sa nu stai la PC mai tarziu de 22:00
Trebuie sa ai intre 7 si 9 ore de somn/seara, si, in pauzele ce le-am indicat mai sus, ar fi bine sa faci putin miscare.
E de inteles in momentul in care trebuie sa lucrezi ceva pentru scoala, insa pauzele nu trebuie evitate.

Desi uneori parintii ne spun lucruri doar ca sa ne faca sa petrcem mai mult timp cu ei sau facand chestii in casa, sunt mult mai experimentati decat noi (cel putin majoritatea... sper). Din cand in cand mai asculta si de ei.
Parintii, in general, sunt chiar cool (sunt un soi de copii mai mari care-si pastreaza seriozitatea doar ca sa fie ascultati). Ai putina rabdare cu ei si ai sa vezi (ei au rabdare cu tine, deci le datorezi macar atat)

Sanatate!

| spiridus25 a răspuns:

Calculatorul, dusmanul ochilor tai
Ochii sunt primii care simt efectele negative ale utilizarii excesive a calculatorului. Deoarece activitatea pe care o desfasuram la calculator este extrem de solicitanta pentru ochii nostri, iar acestia sunt foarte sensibili, problemele care apar se manifesta intr-un mod deranjant si intr-un timp foarte scurt.

Ochelarii au devenit o necesitate
Tot mai multe persoane carora nu ar trebui sa le fie afectata vederea, datorita varstei pe care o au, ajung sa consulte medicii oftalmologi in vederea achizitionarii unei perechi de ochelari, care sa ii ajute la rezolvarea problemelor de vedere aparute, precoce, din cauza calculatorului.
Nu uita sa clipesti!
Cateva dintre simptomele care pot aparea sunt: oboseala oculara, care ne poate provoca senzatia ca nu mai vedem bine de la distanta; uscaciune oculara, care apare in urma faptului ca uitam sa mai clipim, din cauza ca suntem foarte concentrati la ceea ce facem; inrosire a ochiului; senzatia de usturime sau mancarime a ochiului; vedere incetosata; disconfort vizual, care determina dificultati in distingerea detaliilor.

Lipsa de miscare slabeste forta muschilor
Daca petrecem foarte mult timp in fata computerului si stam intr-o pozitie incomoda (spatele stramb; picioarele unul peste altul sau sub noi; bratele in aer, nesprijinite de masa, atunci cand tastam) corpul nostru este direct afectat.

Faptul ca nu ne miscam din fata calculatorului pentru o perioada mai lunga de timp, ne face sa devenim rigizi, iar aceste lucruri provoaca aparitia crampelor si senzatiei de amorteala la nivelul muschilor cefei, spatelui, bratelor si picioarelor astfel incat, cu timpul, nu vom mai avea forta in muschi.
O pozitie gresita favorizeaza aparitia varicelor si duce la paralizie
Pozitia incorecta a picioarelor determina reducerea vascularizatiei si aparitia varicelor, iar pozitia gresita a bratelor, impreuna cu utilizarea excesiva a tastaturii, determina afectiuni ale incheieturilor si articulatiilor, care pot duce la paralizie.

Tot din pricina pozitiei necorespunzatoare in fata computerului oasele devin mai fragile, iar acest lucru provoaca deviatii ale coloanei vertebrale si faciliteaza aparitia osteoporozei.

Lipsa de miscare determina aparitia obezitatii si a unor boli cardiovasculare.

Calculatorul, dependenta cauzatoare de stres
Daca stam foarte mult timp in fata calculatorului suntem predispusi sa facem epilepsie fotosensibila. De asemenea, acest obicei, ne poate provoca: lipsa de concentrare, din cauza oboselii acumulate; dureri foarte mari de cap, care determina senzatie de ameteala si stare de voma; probleme de memorie; stari depresive; tulburari ale somnului.

Din cauza expunerii indelungate la calculator si a multitudinii de date din care trebuie sa selectam informatiile dorite, se accentueaza foarte mult stresul.

Daca statul in fata calculatorului reprezinta modalitatea noastra de a petrece timpul liber, riscam sa devenim foarte comozi, retrasi, sa ne izolam de cei din jurul nostru, sa fim antisociali, astfel incat, toti acesti factori duc la dependenta fata de calculator.
Fa miscare ca sa eviti riscurile!
Putem evita, intr-o oarecare masura, aceste efecte negative, aparute in urma expunerii indelungate in fata calculatorului prin:

- pastrarea unei distante adecvate, de aproximativ 80 de cm, intre ochii nostri si monitor;
- adoptarea unei pozitii corecte la birou: trebuie sa stam cu spatele drept si cu mainile sprijinite pe masa, iar picioarele nu trebuie sa fie asezate unul peste altul sau sub noi, ci sa fie cat mai intinse, sa fie mentinute cat mai comod;
- luarea unor pauze de aproximativ 15 minute, o data la o ora, in care sa facem miscare, ca sa ne dezmortim muschii, sa ne punem sangele in circulatie si sa ne odihnim ochii;
- folosirera unor ochelari antireflex cu protectie la calculator.
- miscarea in aer liber zilnica, chiar daca este vorba doar de mersul pe jos;
- interactiunea cu cei din jur, pentru a nu deveni dependenti de calculator.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Frate,eu stau foarte puțin la călător,cam patru-cinci ore(nu îmi ocupă timpul liber, stau la călător doar când ar trebui să invat\dorm), dar sunt miop, miop de trebuie să screm din ochi să te văd la trei metri și tot nu te recunosc. Aia devlă mine din clasă joacă cancer straic toată noaptea și i doare la pul*a, ca nuau nici pe dracu la ochi.depinde de persoană big grin

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca tu ai noroc, restul poate sunt mai ghinionisti, da stai linistit o sa vezi si tu urmari

| DanielPH a răspuns:

O sa ai probleme pe viitor, totul tine de timp.
Si eu stateam mult la PC, nu aveam nimic, totul bine, pana cand am inceput sa caut chestii. De exemplu m-am dus in garaj sa caut un cleste, nu l-am gasit, iar cand am iesit l-am vazut chiar la intrare in garaj, este doar un exemplu.
Sau imi cautam apa prin camera, eu stateam in pat, nu am dat de ea, asa ca m-am dus sa imi iau alta, la intoarcere, apa era langa pat.

| Frumystefy a răspuns:

Pe moment nu observi nimic... dar ai rabdare ca in curand o sa le dai dreptate parintilor