| bleakk a întrebat:

Vreau ca la aceasta intrebare sa raspunda doar cei care au fost/sunt in cauza sau care au idee despre acest lucru.Acum 3 ani tatal meu a fost la Bucuresti pentru niste analize (Buletin de examinare CT abdomen superior nativi cu substanta de contrast nonionica). Rezultatul a fost " 1. Fara lichid pleural sau pericardic. 2. Ficat cu dimensiuni usor crescuta, steatozic difuz; fara procese inlocuitoare de spatiu.3.Colecist cudat, perete subtire; fara calculi hiperdensi.4. Splina cu dimensiuni usor crescute, neomogena prin prezenta unor formatiuni hipodense slab iodifila periferic cu diametrul de 1, 8 cm situata la polul inferior; formatiunea este slab iodifila, prezinta contur sters. si inca 2-3 lucruri ce scriau normale legate de rinichi si altul. Concluzie:LIMFOM straight face
Cand familia,noi cei de acasa am auzit, de fapt mama stia despre ce este vorba a inceput sa planga deoarece este o boala foarte grava, eu pe atunci nestiind prea bine(acu informat stiu ). Tata a mai fost la control la Bucuresti de 5-6 ori de atunci (odata sau de 2 ori pe an)de fiecare data spunand ca este bine sau cel putin noua (mie si fratelui), insa poate el a vrut sa ne fereasca de griji si sa nu ne intristam. Tata a luat tratament pentru ficat/splina (parca liv.52) si tot a luat de atunci, medicii i-au spus ca au cam revenit la normal, mai exista cauza sa revina limfomul sau ce se poate intampla?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Liv52 este strict pentru ficat (care are steatoza) si nu influenteaza splina si nici limfomul, care este un cancer al ganglionilor si splinei.
Eu cred ca aspectul este sugestiv pentru un limfom, e nevoie de o biopsie pentru confirmarea tratamentului, nu este absolut sigur.

2 răspunsuri:
| vangaelis a răspuns:

Cu un tratament adecvat rata de vindecare este favorabila, presupun ca l-au si depistat din timp.

| AnalbagBannatPeNedrept a răspuns:

Limfom nu ajunge ca diagnostic, trebuie facut examenul citologic si fenotipul celulelor si apoi se incepe o cura terapeutica. nu vreau sa iti ridic sperantele fara rost, medicina a evoluat enorm in ultimii ani, dar inca e aproape imposibil de tratat boala Hodgkin, daca asta e tipul de limfom pe care il are, dar raspunde foarte bine la terapia cu citostatice si se tine sub control daca intra in remisie multi ani.