Nu cred ca doctorii stomatologi au timp sa raspunda la intrebari pe mail, cred ca au ceva mai bun de facut.Si nu cred ca problema ta e asa grava.
Se spune ca gura este cel mai murdar loc din organismul uman pentru ca toate bacteriile se strang acolo, de aceea trebuie sa ai o igiena corespunzatoare.Sa te speli de 3 ori pe zi calumea, adica spalatul pe dinti nu e chestiune de cateva secunde, ar fi indicat sa iti periezi dintii cate 5 minute.pai sa ai mereu la tine dropsuri sau guma mentolata pentru reimprospatare.
Poate ai doar impresia ca iti miroase gura.Cine ti-a spus asta?
Respiratia urat mirositoare, denimita medical si halena, si poate fi produsa de mai multi factori ( nu stiu care e cazul tau dar o sa iti enumar cativa ) :
*afectiuni stomatologice de variata gravitate (de la carii si pana la stomatite)
*igiena orala precara la care se poate adauga si fumatul
* Infectiile faringo-amigdaliene
*sindromul Sjogren, caracterizat prin uscaciunea mucoaselor bucala si conjunctivala, care se manifesta prin halena si usturimi oculare
*probleme digestive
Cel mai bine ar fi sa te prezinti la un cabinet medica, dar ca si sfaturi pe viitor, cel mai bun mecanism de aparare impotriva halenei e...saliva, deoarece protejeaza impotriva dezvoltarii florei bacteriene in exces. De aceea e importanta mentinerea unei bune hidratari a organismului, pentru a impiedica scaderea cantitatii de saliva. Guma de mestecat e si ea utila, nu doar datorita aromei placute, ci si datorita stimularii secretiei salivare. Consuma multe lichide, legume si fructe proaspete si evita tutunul, excesul de cafea si alcool. In plus, poti ocoli cu usurinta tulburarile digestive de tipul constipatiei sau hiperaciditatii gastrice prin aportul crescut de fibre, evitarea prajelilor si a condimentelor in exces.
andMM123 întreabă: