Nu ai tu bani de asemenea operatie. Vei mai creste, oricum. Daca nu atata cat vrei, va trebui sa te multumesti asa cum vei fi.
Baietii cresc pana pe la 21-22 de ani, asa ca nu ridica greutati deasupra capului si poate vei mai lua cativa cm, ce vrei tu este o prostie greu realizabila si nu vad rostul atata timp cat nu este o afectiune in sine care ti-ar pune viata in pericol.
Eu am 1.67 am fost cel mai scund in generala, liceu, acum la facultate sunt pe locul 30 gen dar toti ma plac, am avut si multe prietene(majoritatea mai inalte decat mine), desigur ca nu sunt multumit de inaltimea mea si mi-as fi dorit sa fiu mai inalt, dar pana la urma m-am obisnuit. Eu zic ca nu merita operatie.
Vezi ca mai cresti pana la 20 de ani.
Cat? Depinde de gene.
Ce inaltime au parintii tai?
PS: Tot scund esti si la 1, 7, deci daca parerea lumii te demoralizeaza, gandeste-te ca vor spune exact acelasi lucru.
Nu cred ca se face in Romania, oricum costa cam 25 000 euro prin Turcia si recuperarea dureaza minim 1 an
In America aprox 100 000 dolari
Deci pentru inceput strange banutii.
Daca tie ti-a intrat chestia asta in cap, greu te poate convinge cineva sa nu o faci, dar o sa incerc si eu sa iti spun cate ceva. Stefan cel Mare avea 1.47m, Genghis Khan avea 1.55m, Napoleon Bonaparte avea 1.57m, Yuri Gagarin avea 1.57m; ceea ce vreau sa spun este faptul ca nu inaltimea iti da maretie, ci "aluatul" din care esti construit. Fa tot ce poti ca sa iti atingi potentialul maxim din punct de vedere intelectual si inaltimea va deveni irelevanta. In alta ordine de idei, presupunand ca treci prin chinurile teribile ale unei asemenea operatii si vei deveni cu 10 centimetri mai inalt. La ce-ti va folosi? Tot nu te vei putea numi un barbat inalt, la 1.70m nu esti nici macar de inaltime medie. Renunta la ideea asta, nu te supune unor asemenea chinuri, nu pierde atata vreme cu recuperarea (care va dura enorm de mult), cand poti sa faci ceva cu adevarat constructiv in tot acest timp.
Deci vrei sa iei minim 10 cm in inaltime. Au ce adauga doctorii acolo Acum serios, 10 sau chiar 15 cm te fac mai grozav cu ceva? Cum doamne sa vrei sa-ti lungesti oasele?
Copile, cine te place te ia exact asa cum esti. Am avut colegi mai mici decat tine si sunt la casa lor acum, cu familie si copii. Lasa complexele astea de inferioritate. Sunt o prostie. Orice operatie are riscuri. Te-ai gandit ce faci daca nu iasa operatia? Mergi toata viata cu probleme? Nu esti bine asa si vrei sa-ti faci probleme singur? Sa te multumesti cu inaltimea ta, cu corpul tau. Astia care au complexe nu se multumesc niciodata. Dupa 1.70 o sa vrei sa ajungi la 1.80. Eu am 1.88 inaltime, as fi vrut sa am 2 m dar nu toata lumea ajunge acolo. Sunt multumit cu ce am si cum sunt dat de natura. Nemultumitului i se ia darul. Esti foarte bine cum esti acum daca iti gasesti pacea cu tine in primul rand si nu te iei dupa altii ca ni ce inalt e ala si celalalt.
Cred ca ar trebui sa renunti la ideea cu lungirea oaselor. Doamne, alte ganduri nu mai are lumea decat sa arate nu stiu cum? Cand de fapt ei sunt super ok asa.
Nu este vorba despre "cine mă place mă ia asa cum sunt". Nu mă pot accepta asa, pur și simplu nu pot am incercat și cu psiholog. Sunt 100% hotarat sa fac asta pentru ca asta îmi doresc. Și da, m.am gandit la riscul operațiilor acestea și merg pe premiza "nu Riști, nu castigi", îmi doresc extrem de mult acești cm in plus, doar asa simt ca sunt impacat si in pace cu mine însumi. Și nu mă consider oke asa, având in vedere ca media la baieti este de 1, 75m. Faptul ca nu sunt inalt pentru mine înseamnă un defect foarte mare...