anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU, vreau sa ma descarc.
Am 17 ani jumate si vreau sa va spun de o problema pe care am descoperit-o acum mult timp de zile.
Am descoperit la testiculul stang o mica biluta destul de tare la atingere si cand o strang ma doare. O am de vreo 8 ani aproximativ. Am fost la un control si urologul a zis ca nu am nimic sa nu ma mai ingrijorez, mi-a facut "film" la testicule (nu mai stiu cum se numeste) si a zis ca nu se vede nimic. I-am spus de aceasta biluta si o zis ca nu o simte. Testiculul nu ma doare decat cateodata si mai ma doare cateodata si la inghinal in partea stanga. Tin sa precizez ca de vreo doi ani simt un disconfort la urinare ca si cum ma arde dar nu insuportabil si cand beau multa apa urinez fara disconfort. Am si un hemoroid extern care nu ma doare si nici nu sangerez (poate are vreo legatura). Am uitat sa spun ca acea biluta o pot misca, nu este lipita de testicul si am observat ca si in partea dreapta am doar ca e mai mica (si nu este vorba de acei noduli pe care toti baietii ii au).
Ma gandesc ca daca as fi avut ceva grav s-ar fi vazut pe acel "film" sau in analizele de sange.
Stiu ca am scris mult, rog seriozitate. Daca cineva a mai avut asa ceva sau are va rog sa scrieti sau daca stiti despre ce e vorba. Am zis ca, cand o sa fac 18 ani voi merge din nou la un control.
De cateva saptamani sunt depresiv si abia adorm noaptea.
Daca ati ajuns pana aici si ati citit tot mersi ca ati luat din timpul vostru pentru mine si puteti sa va lasati parerea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Este bine să fim preocupați de sănătatea noastră și să nu neglijăm în a ne rezolva problemele; dar niciodată nu trebuie să cădem în extrema de a nu mai dormi noaptea.
Când un medic nu rezolvă problema, atunci mergem la altul.
Acum multi ani în urmă mi-a intrat o pietricică în ochi;
și medicul, după ce s-a uitat cu ochiul liber a zis că nu am nimic, chiar dacă eu simțeam că ceva este acolo. Numai după ce am insistat s-a folosit de un aparat și a rezolvat problema dându-mi dreptate.
Mulți oameni spun că sunt meseriași, dar ei nici de salahori nu sunt buni. Așa sunt și mulți medici.
Înainte de a merge fizic la un medic, studiază bine anatomia unui testicul -pe internet, pe site-uri de specialitate (românești și străine). Așa te asiguri că este o problemă, dar și ce fel de problemă este. Sunt forumuri de medici unde poți spune problema ta; acolo poți să afli detalii și informații care nici prin cap nu ți-ar trece, și unde poți să reții informația mai bine.
De asemenea controlul fizic nu l-aș face la orice spital sau medic. M-aș interesa ce spital are cei mai buni medici urologi.
Sănătate!

| Lizuca1234 a răspuns:

Salut! nu cred ca trebuie sa iti faci prea multe griji. este foarte posibil ca acel nodul sa fie doar un lipom, adica un punct de grasime. cel mai indicat ar fi sa nu astepti pana la 18 ani ca sa mergi la dr, poti lua trimitere de la medicul de familie si sa cauti un urolog, altul fata de cel la care ai fost. si da, este indicat sa bei apa multa, ca sa iti functioneze rinichii corect. un control amanuntit si un medic bun te vor lamuri. acei hemoroizi nu au legatura cu testiculele, dar si aia trebuie sa ii protejezi, sa nu se inflameze ca atunci vor durea tare. sanatate!

| marioooooooooo a răspuns:

Eu crd ca ai cancer baiatu

| Lizuca1234 a răspuns (pentru marioooooooooo):

Eu cred ca nu ai creier, prietene.

| Aleeeee a răspuns (pentru marioooooooooo):

Frate, ai probleme? Cum poti sa spui asa ceva? Stii macar ce inseamna cancer? Nu cred ca ti'ai dori sa stii.
Sper ca pe viitor cand ai o problema, asa s iti raspunda si tie oamenii din jur, sa vezi ce inseamna pe pielea ta. Doamne fereste!