| mrGri a întrebat:

Salut TPU!
Vreau sa pun o intrebare despre fumat. Daca se considera ca este un subiect care nu poate fi abordat public se poate sterge.
Nu fac reclama la fumat dar sunt fumator si trebuie sa recunosc ca nu imi ajung banii sa cumpar tigari de la magazin asa ca imi cumpar filtre si mi le fac cu tutun la kg, ca e mai ieftin.
Am folosit filtre de mai multe feluri si tuburi pentru aparat, au fost OK dar nu stiu de ce uneori tigarile sunt iuți, atat de iuti incat ma ustura limba si imi crapa buzele. Cu tigarile gata cumparate nu am avut niciodata astfel de probleme, probabil fiindca sunt pastrate bine in pachet si nici nu apuca sa se deprecieze, in cazul in care e posibil asa ceva.
Se pricepe cineva la tutun, ce se intampla sa fie atat de iute incat nu numai ca "pisca" la limba ci parca ar fi dat cu praf de ardei iute.
A propo de ardei iute, nu cred ca o sa deranjez pe nimeni daca fac o astfel de paranteza, primul lucru care mi-a venit in minte e ca exista in familia mea un precedent in astfel de treburi jignitoare precum manjitul cu ardei iute:
Am niste neamuri mai indepartate, o femeie care fumeaza de rupe si de la care am invatat smecheria de a-mi face singur tigari din tutun. Aceasta avea la un moment dat 2 copii, unul dintre ei avea un "tic" urat de a-si suge degetul iar celalalt era mai obraznic si ii manjea degetul cu ardei iute ca sa-l educe.
Tinand cont ca e posibil sa le fi clocit mintea sa isi educe mama manjindu-i tigarile cu ardei iute si sa fi vorbit si cu ai mei chestia asta vreodata, e posibil ca si ai mei sa fie receptivi la o astfel de obraznicie si sa faca o astfel de treaba.
Acum, in concluzie, eu de fumat nu ma las si mai ales m-as simti jignit de ideile unor oameni care si-ar bate joc de tigarile mele in incercarea de a ma educa la aproape 40 de ani.
Intrebarea mea e urmatoarea: orice ar avea tigarile, tot tigari sunt. Ce se poate face sa nu mai fie iuti si sa nu afecteze limba si buzele chiar daca ar fi date pana si cu ardei iute?
Alta intrebare: cum am mai spus, sunt fumator si nu am cum sa ma las, indiferent ca vrea cineva vreodata sa imi faca vreo farsa. Cum alcool nu consum deloc si nu imi place sa stau chiaun, daca se ingroasa vreodata gluma sa imi puna cineva ceva droguri in tutun as vrea sa stiu ce substanta neutralizeaza drogurile in sensul ca nu vreau efectul altor substante. Stiu ca unii toxicomani au unele substante care ii fac sa fie "treji" atunci cand isi doresc, eu de ce as "dormi pe mine" din cauza unor specimene care ar vrea vreodata sa-si bata joc fiindca imi cunosc viciul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mihhhhhhhh a răspuns:

Pt ca pui iarba pura. Probabil țigările din comerț nu au tutun pur, sunt amestecate și cu alte chestii pentru un gust mai bun.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Bineinteles ca ai cum sa te lasi de fumat, trebuind doar VOINTA!

Daca pui in balanta toxicitatea care o inghiti zilnic, mirosul urat la guritei, bani multi aruncati pe o boala de plamani care duce la cancer din cauza fumatului, atunci ai enorm de multe motive sa renunti la fumat!

| johnnny123 a răspuns:

La "aproape 40 de ani" te temi că părinții îți dau cu ardei iute pe țigări? Nu ar fi timpul ca tu și țigările tale să nu mai locuiți cu părinții?

| mrGri explică (pentru johnnny123):

Vorbeam despre obrazicie care dupa cum se vede nu tine cont de varsta.
Ca sa-ti dau un raspuns pe acelasi ton mai bine o sa-ti dau un citat (dar sa nu mi-o iei in nume de rau, e de-al lui Caragiale) "Ce treaba ai tu, uratule?"

| johnnny123 a răspuns (pentru mrGri):

Este un citat perfect, având în vedere că replica îi aparține domnului Goe, iar tu te comporți exact ca un copilaș de vârsta personajului.

| mrGri explică (pentru johnnny123):

Discutia pe care vrei sa o porti cu mine e offtopic din start. Nu ti-am dat report ca sa nu mi-o iei in nume de rau, am mai facut si o gluma.
Nu avem ce discuta offtopic si in general, te rog sa nu ma mai deranjezi si sa nu mai faci spam pe intrebarea mea.
Nu ma intereseaza orice ai zice.

| nevermind1234 a răspuns:

Eu de la 19 până la 22 de ani am fumat țigări normale, apoi am trecut la cele rulate până acum la 35 ani. (m-am lăsat de 3 luni) Ce pot să-ți spun din vasta mea experiență laughing este ca nu am mai auzit de tutun "picant". Am încercat o singura data tutun la kg și nu am știut sa-l depozitez si fiind mucegăit, avea un gust ciudat, dar nu iute. Pe de altă parte, cred ca dacă ti-ar fi pus cineva ceva pe filtre sau în tutun, s-ar observa :miros, aspect diferit, vreo pulbere suspectă în tutun, ceva. Ai încercat sa schimbi filtrele sau tutunul, sa vezi de unde vine iuteala?

| mrGri explică:

Daca stau si ma gandesc mai bine, nu e un gust "picant" ca ardeiul iute ci mai degraba ca piperul. Am mai auzit de la alti fumatori spunand ca "sunt tigarile trase" sau ca "pisca la limba".
Stiu ca am pus intrebarea la sanatate fiindca nu exista rubrica pentru astfel de "hobby", doar nu era sa scriu la rubrica de sport laughing
Totusi daca esti fumator nu inseamna neaparat ca esti bolnav de "ceva". Cat despre cancer, ori ai ori nu ai. Nu exista sa ai o boala intermediara de plamani care sa duca la cancer.
Cat despre lasat de fumat asta e alegerea fiecaruia. Eu intreb in ideea ca daca tot fumez macar sa fie tigarile ok si sa nu ma coste mult.

| mrGri explică:

Conteaza mult ca tutunul sa fie tratat cum trebuie dar conteaza si filtrele sa fie cat mai bune. Inainte sa imi fac tigari fumam Kent 1. Nu stiu daca se mai fabrica. Aveau cea mai slaba concentratie de nicotina si oricat de multe as fi fumat nu ma deranjau ca miros si nici ca gust. Totusi nu imi dadeau dependenta daca stateam mai mult fara sa fumez.
Unii comercianti pun in el anumite arome dar cateodata pun prea mult.
Eu caut o metoda sa le fac asemanatoare Kent 1 (Kent White).