| stangaionut a întrebat:

Salut TPU,vreau sa va cer niste sfaturi, eu sunt baiat si am 13 ani,si vreau sa scap de burta. Ce trebuie sa fac sa scap de ea? Ce sa nu mananc si ce sa mananc.Ce fel de exercitii sa fac in casa, dar si afara.Eu de performanta joc fotbal. Mersi mult

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| SkyRainb0w a răspuns:

Salut!
Si eu ma aflam in situatia asta.
Iti pot da niste sfaturi...
1. In primul rand, trebuie sa renunti la prajeli(cartofi prafiti, oua in tigaie etc) paine (fainoasele in general ) si DULCIURI. Dulciurile sunt ca un fel de monstru mic ce iti face placere la inceput dar mai apoi regreti ca l-ai mancat.
2.In al doi-lea rand, incearca sa aproximezi cantitatea de mancare pe care o caonsumi zilnic(la fiecare masa, fiecare fel de mancare. poti folosi un cantar de bucatarie sau doar din priviri) si sa cauti pe Google cate calori are (mancarea respectiva). incearca sa tii nr pe undeva pa la 1650-1710 cal per zi.
3. Optional ar fi sa renunti la sucuri, in special acitdulate. le poti inlocui cu suc naturale de fructe, nu din cutii ci din fructe reale vreau sa zic.
Incearca sa alergi zilnic, dar cu o viteza relativ mica(jogging) pentru ca la 30 min de jogging poti arde pana la 300-400 kcal. Incearce sa incepi cu 15 min zilnic. adauga 5 min pe saptalana pana ce ajungi la 30 min(sapt 1 : 15 min/zi, sapt 2 20 min/zi si tot asa)
Fotbalul poti sa il practici in continuare.
Acestea sunt sfaturile mele, sper sa iti fie de folos...si mult noroc!winking

| Tєσ a răspuns:

Ei bine, si eu am aceeasi varsta si am tinut aceeasi dieta:
http://dietadukan.ro/regimul
Am slabit 6 kilograme intr-o saptamana, acum depinde si ce vointa ai. Insa in aceasta dieta nu trebuie sa lipseasca cel putin 20 de minute de sport zilnic.
Un exercitiu bun pe care il poti face in casa (desi i-ar putea deranja pe vecinii de sub tine...asta daca stai la bloc) este cam asa:
http://www.fitnessblender.com/......outine/f2/
Te avertizez de pe acum, acest exercitiu iti cam taie rasuflarea si cam te scoti cu niste febra musculara de la el.
Succes!

| lewlwow a răspuns:

Poti face sport daca nu iti este lene..sau poti iesi la alergare cand iti vine tie cheful(ar trebui s-a cam ai chef daca vrei sa scapi de burta)..si sa iti infasori partile corpului in folie alimentara din plastic.nu manca produse cu multa proteinahappy

| tlaura a răspuns:

Genoflexiuni, flotari big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Depinde ce înălţime şi greutate ai.
Mergi pe o alimentaţie săracă caloricmişcare multă zilnic.
Te pup!