Pentru durerile de ficat un remediu bun este ficatul, dar nu foarte prajit, de preferabil inabusit pentru a-si pastra o mare parte din proprietati. Energizantele ti-au eliminat o mare parte din vitaminele B asa ca trebuie sa mananci carne (orice fel de carne), oua, paine integrala, lapte, dar nu exagera cu B-urile pentru ca o dieta cu prea multe B-uri poate duce la tomoara.Nu uita si de legume si fructe! Cu cat ai o farfurie mai colorata, cu mai multe legume, cu diferite culori, cu atat e mai bine.Si incearca sa iti faci un program alimentar, adica sa respecti cele 3 mese ale zilei (si chestia asta nu ingrasa, chiar nu se vor pune grasimiile asa usor). Strict interzis sa mai bei orice suc acidulat, mai bine unul natural si multa apa (in medie 2 litri pe zi). Stiu ca nu e usor la inceput, dar cu timpul te vei obisnui.Mult noroc. Funda
Legumele, in special cele verzi precum varza, conopida, ardeiul gras, spanacul, salata verde si sfecla contribuie simtitor la protejarea si imbunatatirea activitatii ficatului. Aceste legume, naturale si pline de vitamine ajuta ficatul sa dea randamentul maxim.
De asemenea, ficatului ii priesc portocalele, fructele de padure si grapefruit-urile, dar si alte fructe pline de vitamine. Cerealele sunt inca un aliment sanatos pentru ficatul tau si cu ajutorul caruia reuseste sa functioneze cat mai bine.
Pentru a se mentine sanatos, organismul tau, implicit ficatul, are nevoie de proteine, pentru a favoriza regenerarea celulei hepatice. Este o greseala sa se elimine din alimentatie carnea, o sursa importanta de proteine. Insa, se recomanda carnea slaba de peste sau pui, preparata prin fierbere sau la gratar, in niciun caz prajita. O alta sursa importanta de proteine sunt fructele de mare, insa atentie la grasimile pe care acestea le contin.