Probabil ai anxietate. Problema nu e la inimă sau plămâni, ci la creier, și nu lua asta la modul că ești nebun… Creierul are un anumit echilibru al substanțelor secretate, probabil ai auzit de ele, care sunt neurotransmițătoare. Dopamină, serotonină, endorfină și oxitocină. Când echilibrul ăsta se strică, apar probleme de anxietate, depresie, șamd. Trebuie să mergi la un psihiatru ca să determine ce problemă ai și ce tratament să urmezi. În paralel, trebuie să faci exerciții fizice, să dormi bine, să ai o viață socială activă și alimentație sănătoasă, pentru a ameliora problema. Sănătate, Doamne Ajută!
Cum as putea dormi bine noaptea că mă trezesc in fiecare noapte la ora 2 că mă uit la ceas și după adorm foarte greu și ma mai trezesc de încă 2-3 ori dar nu înțeleg de ce, și palpitații o fii de la Anxietate? Am băgat de seamă că apar când am emoții foarte mari sau stres mare, și am mai băgat de seamă că atunci când îmi crește adrenalina mă simt ciudat
Pentru somn ai putea să iei melatonină. Ăsta e un alt hormon natural, secretat de creier, și e posibil să ai deficit. Găsești la farmacie, fără rețetă, în diverse doze, de la 1 mg până la 10 mg. Poți să începi cu 5 mg. Oricum, mențin sfatul să mergi la psihiatru. Poate îți dă Xanax, sau zoloft, pentru anxietate, și alea ajută și la regularea somnului.
Vreau sa revină totul la normal.
Această dorință a ta, este esențială. Ca să revii la normal poți să o faci asistat de specialiști. Mai poți și singur dacă înveți să te observi, să te controlezi.