| Raulisky20 a întrebat:

Salut, treabă sta in felul următor, acum aproximativ 1 an am avut un atac de panica, îmi venea să leșin și îmi bătea inima foarte tare. M-am speriat am crezut că mor, in fine au trecut 2 săptămâni de la acel atac de panica, eram la muncă și am stat puțin pe telefon, eram in mașina, am ridicat capul din telefon, simțeam o senzație ciudată după care a început să îmi țiune urechile, m-am speriat dar nu știu de ce. După vreo 30 minute am vrut să mănânc nu puteam, aveam nod în gat, nu puteam să înghit, am inceput sa simt niste călduri in piept de ce mă speriam d-aia simțeam mai rău. Am fost la spital și acolo mi-au zis că am gastrită si anxietate, mi-au făcut și EKG și raze la plămâni. Nu aveam nimic, după ce va timp mi-am făcut analize la sânge toate bune, după vreo 2 luni am avut palpitații m-am speriat, am mers iară la spital mi-au făcut EKG și analize la sânge, toate bune, mi-au zis sa ies afara să socializeze. Eu 1 an de zile am fost doar munca și acasă, de curând am făcut iară un HOLTER, că am avut niste palpitații și un EKG la efort și un EKG normal și mi-a zis că totul e bine doar că am pulsul cam mare. Mi-au dat niste pastile BETALOC 2, 5, treabă este când trebuie sa merg undeva am emoții sau când mă gândesc că merg undeva, sau câteodată nici nu trebuie sa plec sau să mă gândesc și tot simt emoții și pulsul mare, neliniște, agitație nu mai înțeleg nimic. Câteodată mai simt că niște palpitații când mănânc dar nu știu de ce mă ia cu călduri, transpir îmi vin numai gânduri negre in cap. A mai pățit cineva așa ceva? O fi de la anxietate? Mersi! A și câteodată și când stau in pat simt doar o palpitație gen doar odată. Uneori simt ceva de genul de câteva ori pe zi, câteodată ma simt și când fac dragoste cu prietena mea, am așa zisa anxietate de 1 an de zile. Am 22 de ani am așa o frica sa plec de acasă sau să merg undeva singur că voi păți ceva dar când sunt cu cineva nu am nimic. Mersi,
De când am treabă asta de 2 an de zile n-am mai făcut nimic, nici la muncă nu am mai fost, nu mai suport vreau sa revină totul la normal

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MihaiSpeedster a răspuns:

Probabil ai anxietate. Problema nu e la inimă sau plămâni, ci la creier, și nu lua asta la modul că ești nebun… Creierul are un anumit echilibru al substanțelor secretate, probabil ai auzit de ele, care sunt neurotransmițătoare. Dopamină, serotonină, endorfină și oxitocină. Când echilibrul ăsta se strică, apar probleme de anxietate, depresie, șamd. Trebuie să mergi la un psihiatru ca să determine ce problemă ai și ce tratament să urmezi. În paralel, trebuie să faci exerciții fizice, să dormi bine, să ai o viață socială activă și alimentație sănătoasă, pentru a ameliora problema. Sănătate, Doamne Ajută!

| Raulisky20 explică (pentru MihaiSpeedster):

Cum as putea dormi bine noaptea că mă trezesc in fiecare noapte la ora 2 că mă uit la ceas și după adorm foarte greu și ma mai trezesc de încă 2-3 ori dar nu înțeleg de ce, și palpitații o fii de la Anxietate? Am băgat de seamă că apar când am emoții foarte mari sau stres mare, și am mai băgat de seamă că atunci când îmi crește adrenalina mă simt ciudat

| MihaiSpeedster a răspuns (pentru Raulisky20):

Pentru somn ai putea să iei melatonină. Ăsta e un alt hormon natural, secretat de creier, și e posibil să ai deficit. Găsești la farmacie, fără rețetă, în diverse doze, de la 1 mg până la 10 mg. Poți să începi cu 5 mg. Oricum, mențin sfatul să mergi la psihiatru. Poate îți dă Xanax, sau zoloft, pentru anxietate, și alea ajută și la regularea somnului.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vreau sa revină totul la normal.
Această dorință a ta, este esențială. Ca să revii la normal poți să o faci asistat de specialiști. Mai poți și singur dacă înveți să te observi, să te controlezi.