| cossmy a întrebat:

trebuie sa va spun ca sunt ffff speriat. Acum o luna am avut mononucleoza, insa nu am avut ganglinii mariti. Acum cateva zile, 4 mai exact, am descoperit dupa ureche o umflatura cat un bob de mazare, nedureroasa. Astazi am descoperit ca am un ganglion umflat si la ceafa. Oare poate fi d la boala p care am avut'o si sa apara asa tarziu? daca nu, ce poate fi? Cine are cat mai multe detalii, pls, ajutati-ma!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| s4a a răspuns:

Da. Probabil ca ai inca faringele inflamat. Simptomele mononucleozei dispar de obicei dupa 4 saptamani insa virusul care o cauzeaza (Epstein-Barr) ramane in nazo-faringe toata viata. Continua tratamentul pana dispar toate simptomele.

| gogusamsung a răspuns:

Adenopatia sau ganglionii limfatici crescuți în volulm, dureroși sau nu, sunt semne clare ale unei infecții. E posibil ca ei să fie rămași de acum o lună sau e posibil să aibă altă cauză. De asemenea, se poate să nu fie vorba de ganglioni. Acumulările de grăsime (lipomul) sunt extrem de frecvente în zona urechilor și a gâtului.

În orice caz o vizită la medicul de familie e necesară cât mai rapid