Acuma eu știu ca tu ai tot auzit de vorba "nu te mai gândi", și eu sunt cu overthinking-ul si am auzit povestea asta de 100 de ori. Psihologul nu m-a ajutat, cel puțin nu l am găsit pe ala potrivit.
Sportul, cum a zis cineva mai jos, te ar ajuta foarte mult. Incerca sa iti setezi niște obiective, de exemplu : 7000 de pași pe zi, 1, 5 litri de apa bauti pe zi, decorează ți camera, gândește-te ce te atrage. De exemplu pe mine m-a atras cofetăritul și în timpul liber am început sa fac prăjituri. Eu practic și tennis, iar de când fac la un nivel mai înalt, m-am dezvoltat foarte mult, adică în loc sa ma gândesc și sa îmi complic gândurile, ma gândeam la antrenamentele mele.
Depinde si ce gânduri ai. Gândurile mele erau și încă mai sunt: dacă se intampla ceva? Dar îmi spuneam: Gândurile nu sunt o dovada. Câte șanse exista sa se intampla ceva?
Încearcă sa iti scrii gândurile care te macină pe o foaie și sa o rupi și arunci la gunoi.
Numai bine!
Overthinking nu este o boala, poate fi cel mult un simptom de tulburare de anxietate generalizata. https://health.clevelandclinic.org/is-overthinking-a-mental-illness/
Încearca sa-ti ocupi timpul cu ceva productiv. Eu te sfatuiesc să mergi la sală sau să practici orice alt sport. Doar asta o să-ți rezolve multe probleme. Iar pe plan psihologic încearcă să fii cât mai simplu posibil. Overthinking-ul vine de la faptul că ne complicăm prea tare ca oameni când de fapt noi ar trebui să fim extrem de simpli. Oarecum ca animalele. Trebuie să-ți alegi ce să faci și pur și simplu să-l fac. Încearcă sa nu te gandesti la absolut nimic în timpul zilei. Doar îți faci treaba si atat. Fara ganduri si fara imaginatie. Cand iti vine un gand omoară-l din fașă.
Bună! Cum D-zeu nu ai nimic de făcut? Du-te și lucrează ceva, ieși din casă și plimbă-te, du-te ajută oamenii gratis, mergi la țară și stai afară la soare, dormi, mănâncă sănătos, bea lichide suficiente și pe urmă ne mai scrii însă nu cred că mai ai timp; vei fi absorbit de frumusețea locurilor. Fugi o tură cu bița, mănâncă o brânză proaspătă de țară, bea un sirop de soc... Vei fi plin de viață și de gânduri productive. Lasă tel., netul, statul în casă... Ieși, trăiește viața! Numai bine!
Ortorexie scrie pe fruntea ta. Sa afirmi ca orice boala, in special una psihica, se vindeca prin dieta este escrocherie medicala.