Heya.
Nu trebuie sa intri in panica. Porbabil s-a umflat pentru ca sarma era murdara (pe o arie mica se ascund miliarde de microbi/bacterii vizibili doar la microscop).
Este bine ca i-ai spus sa isi dezinfecteze ranile (cu apa oxigenata sau alcool sanitar merge).
In cateva zile o sa ii treaca.
Insa daca nu ii trece, inseamna ca i s-a infectat si va trebui sa mearga la medic pentru un consult.
Infectia se poate raspandi foarte rapid in corp, iar asta nu e bine.
Bafta! Totul va fi bine!
Deci fi atenta.nu conteaza ca zgarietura/rana e la un semn de nastere.chestia e ca daca sa ranit intr-un fier ruginit.e grav.si trebuie sa faca cat mai repede un vacin anti-tetanos ca sa o apere de infectie si de microbi. termenul este de 72 de ore...mi s-a intamplat si mie...la micior am calcat intr-un fier ruginit.si am avut aceleasi sintome ca cele puse de tine mai sus.Solutia e vacinul anti-tetanos care nu e deloc dureros si ii va trece imediat
Buna, spune-i prietenei tale sa mearga sa-si faca o injectie cu antititan pentru dezinfectare pentru ca este periculos sa stea asa, dar mai bine ar fi sa-i spuna mamei sale sa mearga impreuna.
pa, pa
Sper sa mai raspundeti.se pare ca so zgariat intr-un lemn mi-a zis ca so zgariat la un pod.ea credea ca so zgariat intr-un fier dar nu se putea ca era rotund. podul e facut din lemn.prietenul ei care era cu el zice ca sa zgariat in lemn.si eu zic la fel.tot trebuie sa faca injectia?
Depinde de cat e de adanca, fiindca in unele cazuri e nevoie sa se mearga la spital unde iti face Antitetanos (sper ca am scris bine) chiar si dintr-o intepatura. Da, ar trebui sa le dezinfecteze cu spirt si in caz ca amorteste zona sau doare e timpul sa mearga la doctor.