| popion2484 a întrebat:

Salut,

Un bolnav cu hepatita B cronica poate transmite prin sarut boala partenerului, in cazul in care cel bolnav la spalarea pe dintii, uneori, are sangerari?

Intrebarea era formulata mai generic, dar eu sunt cel bolnav.Dat fiind ca m-am despartit de prietena, nu stiu cum sa abordez alte fete.
Prietena se vaccinase, dar noile fete ar trebui sa se vaccineze si ele. La sarut cu o fata poti ajunge mai usor, fara sa ii fi spus ca esti bolnav de o anumita boala... nu prea stiu cum sa procedez in asa fel incat nici eu sa nu ma destainui in fata oricarei fete cu care e posibil sa ma sarut, nici ea sa nu se imbolnaveasca. Cum ma sfatuiti sa fac?
Prin sex, daca se face protejat, exista posibilitatea de a transmite boala?

As vrea raspunsuri doar de la cei in masura sa le ofere.
Merci

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| GabiiHaș a răspuns:

Sa te pupi singur fraiere.si mai mult ca sigur, o iei.

| Empathizer a răspuns:

Prin contact sexual protejat, cu prezervativ masculin, nu transmiti boala. Prin sarut, daca ai sangerari gingivale, o poti transmite. Fetele pana in 20 de ani au prins vaccinarea impotriva hepatitei B ca vaccinare obligatorie. Daca fata e vaccinata, nu e o problema. Intreab-o.

| anadark84 a răspuns:

Din cate stiu eu tipul B se transmite numai prin sange. Deci e posibil ca din cauza sangerarilor gingivale sa il transmiti.

| Johnweed a răspuns:

Nustiu..., Eu personal cred ca DA, pentru ca acesta boala este una grea! Si iti dai seama daca un om perfect sanatos, traieste cu el, sunt riscuri foarte mari! 1. la tot felul de microbi, 2. ba chiar si la transmiterea bolii respective! Este aproape ca si cum tu stai cu unu racit si ai luat raceala de la el! Orcum aici pe TPU, eu cred ca nu sunt Ingineri in medicina casa-ti raspunda la o asemenea intrebare, dar cel mai bine este sa intrebi ori un farmacist sau mai bine un medic!