| BoierBibescu a întrebat:

un prieten de al meu. vrea sa stie de ce ii i se rareste parul. are numai 23 de ani. si deja da semne de chelie. problema e ca caderea parului la el nu e neobservata. dar cand trece cu degetele prin par. ii raman foarte multe fire. circa 5-6 fire in mana... el crede ca e genetic. dar i-am sp ca nu cred ca asta e cauza odata ce ii cade parul usor usor. adica dai cu degetele prin par si ii ramane fire de par. probleme cu sanatatea nu are. deoarece e atletic.corp bine facut. vitamine. sa fie ceva la radacina pielii? a scalpului? ast niste rasp. fundita

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Este ceva la radacina parului, si este cauzata de hormonul masculinitatii, testosteronul. Asta cauzeaza imbogatirea podoabei faciale si scaderea podoabei capilare, iar calvitia este un semn de virilitate. Spune-i sa nu-si faca griji din cauza asta, ca ii semn ca va putea satisface o femeie mai bine ca oricare altul.batting eyelashes
Sigur, asta este o cauza comuna, dar mai pot fi si altele, cum ar fi stresul, dieta alimentara, intoxicatii sau anumite boli.

8 răspunsuri:
| selena_3227 a răspuns:

Exista mai multe cauze care pot explica pierderea parului, dintre care enumeram:

Origine hormonala, genetica, care priveste mai mult de jumatate dintre barbati. Este cauza principala a calvtiei la barbati.
Stresul. Dovedit prin studii stiintifice: in urma unei reactii in lant care duce la blocarea cresterii parului, caci firele pierdute nu se mai innoiesc.
Intoxicatie
Alimentatie proasta – lipsa de minerale, vitamine sau oligoelemente. In acest caz este bine sa incercati tratamente naturale pentru a lupta impotriva pierderii parului.
Alergie
Efecte secundare ale anumitor medicamente, cum ar fi cele anticanceroase, din timpul chimioterapiei Am sa ati spun cateva remedi car antradevar folosesc. Scalpul se maseaza cu ulei de masline sau cu ulei de ricin. Masajul se face cu 1-2 ore inainte de spalare si se acopera cu un prosop. Se spala cu sampon si se clateste cu apa calda in care s-au adaugat doua linguri cu zeama de lamaie sau otet. Tratamentul se repeta timp de doua saptamani.
Se beau doua cani pe zi cu infuzie din radacina de brusture. Se pune cate o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita, se acopera si se lasa sa stea 10 minute. Se strecoara si se bea.
Se maseaza scalpul cu alifie de propolis, zilnic, timp de 4-5 luni.
Parul se clateste, cu infuzie de coada calului, masand scalpul. Se pun 3 linguri de planta maruntita la un litru de apa clocotita, se acopera vasul, se lasa sa stea 5-10 minute, apoi se strecoara si se foloseste.
Se maseaza scalpul cu otet de mere, timp de o saptamana, de cateva ori pe zi.

| InoKo a răspuns:

Iti spun deodata ca sunt mai multe motive dupa cum lea enumerat selena. Dar spune-i sa ia in serios toate astea pentru ca ar fi unele semne de epilepsie sau cancer.Sa nu se apune cumva sa faca auto-tratament.Boala nu e usoara si nu poate fi rexolvata cu niste simple retete traditionale. Daca ar fi problema in insuficienta de calciu medicul o sai prescrie sa ia niste pastile sau cel mai bine sa sfarime niste coji de ou sa le faca praf si apoi sa ia cite o lingura pe zi odata cu una din mesele zilei.In orice caz... zii sa mearga la un neurolog sa faca o consultatie si sa faca o encefalograma. O sa stie diagnosticul precis si totodata si tratamentul.Bafta voua!

| BoierBibescu explică:

Delya tu vezi ce scrii? nu vreau sa spun nimic rau. dar epilepsie/cancer/ sa fim seriosi. deci tipul alearga 6 km pe zi. face sala de 6 ani aproape. daca avea cancer sau epilepsie.nusj cum l-as mai putea eu vedea facand asta. are carnet de conducere. deci trebuie sa t nasti cu epilepsie. din cate stiu eu!

| BoierBibescu explică:

Zenithf cred ca ai dreptate. acum cateva luni a lucrat la o firma. timp de 2 luni. dupa care s-a lasat. din cauza ca se enerva zi de zi. stres. in 2 luni avea fire de par albe pe cap. cred ca e stresul ce il macina big grin

| νєησм a răspuns:

A imbatranitwinking

| InoKo a răspuns:

Pai o fi trebuit sa precizezi si tu mai sus ca prietenu face sport, ca e sanatos, ca e sofer s.a.m.d.eu de unde sa stiu aceste detalii despre prietenul tau, doar nu-i tin luminarea! In orice caz, sorry daca nu am fost de ajutor.

| BoierBibescu explică:

DeLlya nu am sp ca nu mi-ai fost de ajutor. dar am sp mai sus ca face sport. si e atletic. dar nu are cum sa aiba chestiile alea care ai sp tu. epilepsie/cancer.sad

| InoKo a răspuns:

Deci daca parul ii cade si ramine pete sau suprafete usor observabile.de ce sa nu faca un control? Cu boala nu te pui.in ultima vreme bolile iau diferite si diferite forme. DAR incerc sa cad de acord ca problema e stresul. ok, bafta.