| DraganDaniel2002 a întrebat:

Va rog sa ma ajutati in legatura cu o masea.
Am o masea sparta care e si sparta si daca trag aer rece pe gura ma doar, ori daca beau apa rece, ori daca mestec pe partea ei
Va rog sa imi spuneti cum sa o tratez fara sa ma duc la dentist
Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Anonimuserr a răspuns:

Astea sunt paleative. Să pui pătrunjel în măsea pentru a scăpa de durere sau să iei un analgezic. Sunt chestiuni ce țin de moment. Sunt soluții pe termen scurt și mediu și atât.
Depinde de ruptura măselei. Dacă este spartă rău și nu se mai poate plomba va fi extrasă. Dacă totuși medicul dentisit decide că există și posibilitate obturație ide canal și plomabare ei, e în regulă măseaua va fi salvată.
Eu nu am văzut-o să îmi dau seama, presupun că nu e spartă aproape total ci parțial.
Nu, nu o poți trata. Măselele nu se tratează de acasă și de unul singur. Cel mai bun calmant și tratament rămâne tot dentistul! Deci tu poți lua oricâte calmante vrei, vei scăpa de durere maxim 2, 3 săptămâni deși nu e bine că îți vei distruge ficatul, stomacul și rinichii.
Deci, e cazul să mergi la medicul dentist pentru rezolva măseaua respectivă.

1 răspuns:
| pantera30 a răspuns:

Salut eu zic sa mergi la dentist si uite de ce. Locul acela e focar de infectie se poate umfla si poate ajunge pana la ureche. 2 poti cere sa curete măseaua si sa scoată nervul apoi sa il plombeze toate astea dupa un control si se face sub anestezie locală nu te va durea alege un cabinet bine dotat si înainte de toate trebuie sa completezi o fisa de tratament cu ce boli mai ai sau alergi si ce tratamente mai ei. Asta e tot iti spun ca vei fi ca nou. Si daca e prea cariat se face extractie. Totul poate costa intre 150 si 500 lei depinde ce găsește stomatologul. Mult noroc!