| GnomUrias a întrebat:

Salut
Vin și eu cu o problemă. Ideea este că sunt răcit de vreo 6 zile (inclusiv asta) și nu mi se pare a fi o răceală experimentată, e puțin cam ciudată.
Adica, in primele raceala se manifesta normal, durere in gat (nu foarte accentuata), febra (destul de mica), nas infundat și o tuse destul de puternica (ceea ce din nou e ciudat, pentru că eu nu am mai tușit de ani buni.)
Apoi, in a 4-a zi, deja a inceput să-mi fie foarte rău, durerea in s-a accentuat, tușeam in continuare. Am primit o rețetă de la medicul de familie, am inceput sa iau antibiotice (zinnat mai exact). Următoarea zi ( după 2 capsule de antibiotic), dimineața, m-am simțit mult mai bine fata de ziua anterioara. Apoi, spre seara, urechea stângă mi s-a înfundat ( nu foarte mult, dar se simțea diferența ). Bun, mi s-a mai întâmplat asta, am zis că e ok, trec și peste asta. Dimineața, m-am trezit cu nasul înfundat foarte rău, gura uscată și urechea înfundată, mă simțeam de parcă nu puteam să respir. Și asta nu era tot, când am fost să mă spăl pe dinți, m-am forțat sa-mi desfund nasul, in așa fel încât să-mi scot mucusul acela. Era un fel de flegma verde, maro-rosiatica, era foarte vâscoasă si atunci când făceam asta, tușeam din ce in ce mai rău, respirația a fost mai ok, nasul se desfundase cat de cat, însă după 10 minute s-a înfundat la loc.
Astăzi, la fel mi s-a întâmplat, dar parca este mai rău, mă simt mai nasol fata de ieri. Țin să specific că încă iau antibiotic, si pe deasupra mai iau niste pastile ( de tuse, de răceală, de mucus etc)
As vrea sa știu dacă trebuie să mă duc la un doctor sau sa-mi continui tratamentul.
Vreau răspuns de la cineva priceput, va rog. Nu vreau răspunsuri gen " o să-ți treaca, puteți apă fierbinte, bea ceaiuri " pentru că deja le știu pe majoritatea.
MULTUMESC ANTICIPAT.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| urseyul a răspuns:

Pai probabil ai facut pneumonie, acum nu stiu sa iti zic sigur de ce tip este, dar cel mai bine te duci inapoi la doctor, daca dupa 3 zile de antibiotic tot faci febra, e de la sine inteles ca bacteria este rezistenta la antibiotic deci trebuie schimbat, cel mai usor e sa te duci sa iti faci o antibiograma iar recoltarea sa se faca pe sputa, asa o sa stii simplu si usor unde sa actionezi.

| StanescuAuritaGavrila a răspuns:

E si normal, sa te reintorci la doctor daca vezi ca nu te simti bine cu tratamentul care il iei in prezent, vezi sa nu ai si vreo alergie la ambrozie, se manifesta tot ca o raceala, cu nas care curge, ochi lacrimand chiar si tuse cu respiratie dificila, dar mai bine intreaba doctorul