| joshua12 a întrebat:

Salut, virusurile se pot transmite prin purtarea castilor altora? Gen casti d alea mari nu d alea micute
Aici ma refer la virusuri gen Hiv, Hepatita, d astea periculoase.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pe scurt NU
daca este sa intram in detalii nebune ce implica fobiile si mai ales anorexia la nivel de afectiune cronica, atunci posibilitate ar exista chiar daca ea este precum sansele sa castigi la loto 6/49, dar ar fi cazuri extrem de rare, extrem!

virusii pe care tu ni le-ai spus au un mod de transmitere asemanator cu BTS-urile, deci este nevoie:
- fie de contact sexual neprotejat
- fie de rana deschisa a purtatorului microbului care sa atinga rana deschisa a nepurtatorului de virus.

Prin intemediul castilor de tipul afara urechii, sansele sunt aproape nule ca o afectiune precum hepatita B si C, sau Hiv sa se transmita astfel!

Te asigur de un anume lucru, in afara de faptul ca am mai avut discutia referitoare la virusul Hiv care nu rezista decat cateva minute in exterior la contactul cu aerul.
Hepatitele B si C rezista mult timp pe suprafete, insa cazul expus de tine cu castile purtate nu este un mod de transmitere!

Sfatul meu este sa consulti un medic, anxietatea de care suferi necesita tratament.
Ia reiese din alte intrebari ale tale.
igiena si teama de microbi este buna, insa TEAMA NEJUSTIFICATA, nu este, din contra dauneaza calitatii vietii!

Chiar daca am spus unei userite ale noastre ca nu voi mai da indicatii in acest sens, ca ea o tine cu psihologii care vindeca anxietatea (desi am invitat-o sa imi atat>> psihologul cand a "vindecat-o" de depresie si anxietatea, caci de cativa ani cica tot merge la psiholog si face sedinte!

Deci draga userule mergi la medic si ia un tratament, o sa vezi ca problemele tale de genul" daca am pus mana pe capacul de la WC si am luat nu stiu ce RETROVIRUS, care se regasteste izolat doar pe vreo insula in Pacific", vor disparea!

| joshua12 explică (pentru Simpatic):

Chiar sunt constient de problema mea, dar mna, pana "rezolv" nebunia asta am nevoie de ajutoru vostru, nu ma pot adresa oricui de chestii de genul.

| Simpatic a răspuns (pentru joshua12):

Eu te apreciez caci esti sincer.
dar iti spun un lucru si in cazul tulburarilor psihice cum este depresia/anxietatea este corecta formula "cu cat mai repede te tratezi cu atat mai bine"
daca lasi de exemplu depresia netratata exista statistici care arata nu doar ca ea va evolua intr-o forma mai puternica dar poate sa iti distruga viata devenind cronica...

este ca si in medicina cand ne referim la afectiuni cronice si afectiuni acute!

toata chestia este sa te tratezi cat mai repede, crezand ca ne vindecam de la sine realizam mai tarziu ca am gresit...