| Aizenwe a întrebat:

Salut. Voi vorbi despre o problema medicala, raspundeti cu ce stiti, fara sa-mi recomandati sa merg la medic, am fost.

Am ovare polichistice, pe langa ca menstruatia imi vine aproximativ odata la 6 luni (nu am mai stat sa calculez), de ceva timp sangerez aproape zilnic, cate putin, cu diferite culori care se schimba. sa zicem saptamanal sau lunar. In unele zile nu sangerez deloc, dar daca vine vorba de a face dragoste, sangerarea vine prima.
Pentru cei care stiu sau presupun ceva, ce ar putea fi? Menstruatia intarziata e normala, dar sangerarea aproape zilnica nu e.
Multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sangerarea vaginala la sex nu este de la ovare polichistice, ci posibil de la o rana pe colul uterin.
Mergi la ginecolog ca ai o infectie cu HPV care s-a agravat si ai nevoie de cauterizare sau criogenizare.
HPV-ul netrat poate duce la cancerul de col uterin sau cancerul ovarian.
Faptul ca nu vrei sa mergi la medic cand situatia ta este din ce in ce mai grava, te face iresponsabila si boala evolueaza.
Cu atitudinea asta risti sa ajungi foarte tarizu la medic, cand in general nu se mai poate face nimic pentru tine.

| Floridori a răspuns:

Sangerarile anormale cauzate de contactul sexual pot fi provocate de polipi cervicali, cancer cervical, infectii sau boli cu transmitere sexuala netratate.

Ovarele polichistice sunt cauzate de dereglari hormonale.Pana cand nu vei face un profil hormonal pentru a merge direct la tinta cu tratamentul, nu vei rezolva problema.Si da, este o problema serioasa daca ai menstruatie doar de 2 ori pe an, deoarece asta poate duce la endometrioza sau chiar displazii.

In ambele cazuri, ai nevoie de un medic care sa isi dea interesul.
In cazul sangerarilor, de un ginecolog, iar in cazul ovarelor polichistice, ai nevoie in mod obligatoriu de un endocrinolog.

Daca tii la sanatatea ta, vei merge, chiar daca poate fi de inteles ca uneori iti poti pierde speranta, atunci cand anumite tratamente nu au dat roade (poate).

| blackann a răspuns:

Cum sa spui sa nu-ti recomandam sa mergi la doctor?
Dar la ce te astepti? Vreo metoda din batrani care te va salva miraculos? Gen sa te dai cu otet pe labii?
Mergi, copila la ginecolog si nu mai intreba pe TPU, ca te joci cu sanatatea ta!

| Aizenwe explică (pentru blackann):

Nu ma astept la nici un miracol, ginecologul mi-a spus o singura chestie. Am ovare polichistice si trebuie sa-mi rezolv ciclul menstrual. ATAT. Eu am intrebat sa vad ce stiu alti oameni pentru ca nu am incredere ca e singura problema, asa cum a spus medicul ginecolog. Lamurit, copile? happy

| blackann a răspuns (pentru Aizenwe):

Copil absolut deloc, probabil tu daca ai mentalitatea asta. rolling on the floor)

"pentru ca nu am incredere ca e singura problema, asa cum a spus medicul ginecolog."... wow! rolling on the floor

| DjSannan a răspuns:

Sângerarea uterină anormală, cum ar fi sângerarea vaginală între perioadele menstruale sau sângerarea uterină mai frecventă sau mai abundentă decât în mod normal, poate fi un semn al unei probleme de sănătate. Dacă aveți ovare polichistice și prezentați aceste simptome, este important să vă adresați medicului pentru a determina cauza sângerării și pentru a vă începe tratamentul adecvat.

Există mai multe cauze posibile pentru sângerarea uterină anormală, inclusiv:

Ovare polichistice: Ovarele polichistice pot cauza cicluri menstruale neregulate și sângerări uterine anormale.

Fibroame uterine: Fibroamele sunt tumori benigne ale uterului care pot cauza sângerări uterine anormale.

Miom uterin: Miomul uterin este o tumoare benignă care poate cauza sângerări uterine anormale.

Endometrioza: Endometrioza este o afecțiune în care țesutul endometrial (țesutul care tapetează uterul) se dezvoltă în afara uterului, ceea ce poate cauza sângerări uterine anormale.

Disfuncția ovarelor: Ovarele sunt glandele care produc hormoni și care sunt responsabile pentru ovulație. Dacă ovarele nu funcționează corect, ciclurile menstruale pot deveni neregulate și poate apărea sângerarea uterină anormală.

Alte cauze posibile incluse infecții ale organelor genitale, probleme cu trompele uterine, anomalii ale uterului, schimbări hormonale și alte afecțiuni medicale.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a determina cauza sângerării uterine anormale și pentru a vă începe tratamentul adecvat.