anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voua vi se intampla asa ceva? De cate ori merg la orl sa-mi scoata dopul de ceara (o data/ de doua ori pe an) peste o zi-doua fac otita. Eu nu inteleg ce este asta, e posibil asa ceva? (inca nu stiu sigur daca otita am acum, dar sunt ferm convins, ma deranjeaza o ureche desi mi le-a curatat pe amandoua). Cred ca pana la urma, desi nu e prea ok, nu ma mai duc sa-mi curete urechile de ceara, sau mai bine sa schimbe modalitatea de scoatere (apa cu seringa) a dopului de cerumen. E foarte enervant, o sa ajung sa merg cu frica-n san la orl, de teama sa nu fac otita.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Daca chiar se intampla asta si chiar ai primit diagnostic de otita trebuie sa mergi inapoi la clincia de ORL, sa le spui ce s-a intamplat si pe viitor sa aiba mai mare grija la ce fac acolo si la asepsie si antisepsie. Si mergi la alta clinica.

| Deliiiia a răspuns:

Cum iti cureti tu urechile? Betisoarele de urechi adesea imping mucusul spre interior. Si ai grija cum iti sufli nasul, sufli o nara, deschizi gura, apoi cealalta., altfel creezi presiune care impinge mucusul spre ureche.

| Ivy86 a răspuns:

În mod normal urechile se curata singure și nu ai nevoie de spălături doar in cazuri extreme.
Posibil sa ai urechile mai sensibile dacă faci asa ceva de 1-2 ori pe an și sa fii făcut vreo infecție.
Du-te la doctor.