| Choasmakerangel a întrebat:

Vreau sa devin vegetarian sau vegan(Banuiesc ca ii acelasi lucru)si vreau sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi de inceput.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Felissa13Eden a răspuns:

Veganii nu consuma nimic ce provine de la animale:carne, oua, lapte, branza, miere, uneori si drojdie, iar vegetarienii, in general, nu consuma carne.
Pentru inceput ar trebui sa incepi usor-usor sa te detasezi de carne si sa o inlocuiesti cu alimente satioase, ca ovazul, soia, sau tofu.Mananca multe fructe si legume si o sa te simti bine big grin
Bafta!

5 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Te-as sfatui sa incerci sa devii vegan. Nu e o chestie care se face usor, ci se invata.

Fara lapte branza carne oua. Te uiti pe net si gasesti retete din greu.

Miturile ca iti trebuie carne subt doar mituri.

Mananci cat ai nevoie cand ai nevoie pe veganism.

Felicitari.

| anonim_4396 a răspuns (pentru cristimihailov):

Hei, ce iaurt pentru vegani recomanzi? big grin

| cristimihailov a răspuns (pentru anonim_4396):

Fara iaurt happy
Lasand la o parte ca iaurtul adevarat are niste mici probleme, si trecand peste ideea pozitiva a bacteriilor de fermentatie... iaurturile din comert s-au cam indepartat de ideea de natural (coloranti, aromatizanti, si alte porcarii).

Dar dumneavoastra mai sunteti vegan sau ati trecut pe vegetarian acum? Eu de exemplu, m-am obisnuit sa mananc musli dimineata cu tot mai multe seminte. Chiar nu stiu cu ce le-as putea manca in afara de un iaurt. Despre laptele pentru vegani aveti aceiasi parere?

Salut,

Vegan inseamna orice cu exceptia: lactate, oua si carne. Vegetarian poate permite si lactate si oua si in unele cazuri si peste.

Eu sunt la veganism.

Laptele vegan daca ii putem spune asa este laptele de soia, de migdale, de orez, de nuci de macadamia, etc. Practic este apa in care se macina cele de mai sus. Se numeste lapte vegan pentru ca seamana cu laptele normal, dar atat. E comercial mai mult.

Acum... si in veganism, exista mai multe nivele de nebunie. Gen: eviti glutenul sau mananci doar fructe, etc. Eu incerc sa evit alimentele procesate. Tot ce nu a crescut asa cum il mananc incerc sa il evit pe cat posibil.

Poti sa incerci salate... in orice pozitie. Poti sa iti faci dresinguri de salate cum doresti, poti sa faci spaghete din zucchini sau morcovi sau cartofi dulci, etc. Practic este o intreaga industrie.

Trebuie insa sa te uiti pe net si sa fii responsabil pentru alegerile tale. Pt ca la final tine doar de placerea ta. Personal eu incerc sa le schimb, sa nu mananc acelasi lucru ca sa nu ma plictisesc.

In feneral ti-ar trebui un blender sau ceva asemanator. Poti sa iti faci humus, cuscus, pana si orez din conopida poti sa faci.

Ma simt mult mai bine de cand am adoptat stilul. Nu am cum sa iti explic modificarile, dar per total e nu mai bine, ci mult mai bine.

Trebuie sa incerci sa faci asta, sa vina de la tine.

Daca vrei sa te activezi in aceasta directie, documentare precum Earthlings sau chestii asemanatoare te-as sfatui sa le urmaresti. Cand vei vedea cat de nasol este...

Multumesc mult pentru sfaturi, o sa ma documentez mai mult. De vreo 2 zile ma intereseaza subiectul si clar am multe lipsuri in domeniu, le prind eu pe parcurs. laughing Multumesc inca o data ^^

Atumci incearca "Studiul China", o carte de unul Campbell. Acolo e multa esenta.

Si mai este si unul Marginean calin care are niste video-uri. Sunt in romana. Poti sa te uiti si la ele, dar tipul este cam in urma si uneori in contradictie cu stiinta.

Mai bine citesc cartea, multumesc pentru recomandare.

| Clorox a răspuns:

Nu este acelasi lucru...

| christall a răspuns:

Daca esti in perioada de crestere nu te-as sfatui. Toate alimentele sunt importante: carnea, ouale, laptele. Poti sa decizi sa mananci carne mai rar si mai multe fructe si legume, dar sa renunti de tot nu stiu cat e mai sanatos. Sunt o gramada de prostii pe piata: tofu, soia. spun prostii pentru ca nu stiu cat sunt de contrafacute si s-ar putea sa aiba o gramada de e-uri.

| Choasmakerangel explică (pentru christall):

Fac 18 ani in septembrie, nu cred ca mai sunt in acea perioada de crestere.

| nda a răspuns (pentru Choasmakerangel):

Ba da esti.

Răspuns utilizator avertizat
| filipcrobert a răspuns:

Sfatul numărul 1: Nu face asta.
Sfatul numărul 2: Urmează sfatul numărul 1.

| T0T a răspuns (pentru filipcrobert):

Cam asta voiam să zic și eu. Nu există niciun motiv plauzibil pentru ca cineva să facă asta, decât dacă detestă gustul cărnii, ceea ce e foarte rar întâlnit căci suntem omnivori.