| LeonteMihai a întrebat:

Salut, vreau să mă ajutați.
AM 17 ani si 54 kg 170 înălțime.
Este bine?
Mai pot crește?
Va rog sa fiți serioși.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nimeni nu stie cat mai poti creste, depinzând strict de tine si de cat stimulezi hormonii de crestere, cu ceea ce mananci zilnic. Mananca NUMAI hrana sanatoasa: fructe proapete, legume, salate si mancaruri sanatoase (fara carne prajita, cartogi prajiti, carnataraie, afumaturi, gustari si tot ce este cumparat din supermarket, gata pregatit).

exista totusi un calcul specific:
(inaltimea tatalui + inaltimea mamei +13cm) : 2 = inaltimea baiatului.
in cazul tau vine cam asa:
(160+156+13):2 = 329:2 = 164.50
Dupa cum vezi, pentru ca deja ai atins 1.70m deja esti cu mult peste estimarea de mai sus.
Posibil facand si un sport sa te ridici mai mult, pentru ca-ti stimuleaza hormonii de crestere. dar nu orice spor: volei, handbal, baschet sau inot.
Sale este unul din sporturile care blocheaza hormonii de crestere, asadar, pana nu impinesti 20 de ani, nu te apropia de SALA!

PS Nu ar trebui sa te ingrijorezi de staura ta, fiindca deja ti-ai depasit parntii cu mult, deci mama natura a fost totusi darnica cu tine. Totusi, daca vrei si esti ambitios, poti sa -ti stimulezi cresterea facand ce t-am spus mai sus, inca mai ai 3 ani in care mai poti creste caitiva centimetri.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, baietii cresc in inaltime pana la 18 sau chiar 20 de ani.

| LeonteMihai explică (pentru Violleta2022):

Cat mai pot creste?
Ce pot face sa cresc mai mult
Mă îngrijorează acest fapt ca sunt mic de înălțime
Si părinții mei au o înălțime 156 mama si 160 tata

Va multumesc frumos

Mulțumesc tuturor enorm pentru sfaturi
Jassmina va mulțumesc

| Violleta2022 a răspuns (pentru LeonteMihai):

Nimeni nu stie cat mai poti creste, depinzând strict de tine si de cat stimulezi hormonii de crestere, cu ceea ce mananci zilnic. Mananca NUMAI hrana sanatoasa: fructe proapete, legume, salate si mancaruri sanatoase (fara carne prajita, cartogi prajiti, carnataraie, afumaturi, gustari si tot ce este cumparat din supermarket, gata pregatit).

exista totusi un calcul specific:
(inaltimea tatalui + inaltimea mamei +13cm) : 2 = inaltimea baiatului.
in cazul tau vine cam asa:
(160+156+13):2 = 329:2 = 164.50
Dupa cum vezi, pentru ca deja ai atins 1.70m deja esti cu mult peste estimarea de mai sus.
Posibil facand si un sport sa te ridici mai mult, pentru ca-ti stimuleaza hormonii de crestere. dar nu orice spor: volei, handbal, baschet sau inot.
Sale este unul din sporturile care blocheaza hormonii de crestere, asadar, pana nu impinesti 20 de ani, nu te apropia de SALA!

PS Nu ar trebui sa te ingrijorezi de staura ta, fiindca deja ti-ai depasit parntii cu mult, deci mama natura a fost totusi darnica cu tine. Totusi, daca vrei si esti ambitios, poti sa -ti stimulezi cresterea facand ce t-am spus mai sus, inca mai ai 3 ani in care mai poti creste caitiva centimetri.

| zilog a răspuns:

Mergi la handbal

| LeonteMihai explică:

Cat mai pot creste?
Ce pot face sa cresc mai mult
Mă îngrijorează acest fapt ca sunt mic de înălțime
Si părinții mei au o înălțime 156 mama si 160 tata

| anonim_4396 a răspuns (pentru LeonteMihai):

Considerand inaltimea parintilor tai esti FOARTE norocos. Zi merci ca ai ajuns si la 1, 70m. Deja cam multe vrei laughing

Acum lucreaza la greutate, fa sport si mananca bine si sanatos sa ajungi la 60kg pentru inceput. Degeaba esti paluga daca esti skinny criminal, conteaza si sa fii bine facut pentru un aspect fizic armonios.

| Nten a răspuns (pentru anonim_4396):

Presupun ca tu esti un obez d-ala de 1.65 si te crezi si tu "smecheras".

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nten):

1,61 si 55kg. Ia zi sunt obez? happy