| areshades1807 a întrebat:

Vreau sa ma apuc sa slabesc de ceva vreme, dar chiar nu pot! Ma plimb 3-4 ore incontinuu, am redus mancarea la jumatate, ma hidratez ok, nu beau multe sucuri dar tot nu slabesc nici macar un kg. Eu as vrea sa slabesc 9-10 kg deoarece nu ma mai simt bine in corpul meu... am ajuns sa am 84 de kg la 1.78m... stiti ce as putea sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Din ce ai descris tu, nu pari sa ai probleme grave de greutate, te-ai gandit ca poate ai fizicul mai solid ca asa te-ai format? Adica tu vrei sa fii slab slab sau bine facut? Daca a doua varianta continua cu exercitiile de acum, rabdare multa si poate sa te apuci de sala de forta.

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Fa-i mai mult sport, du-te la sala, apuca-te de alergat, fa-i sport calumea nu doar mers.

| Cosmin86 a răspuns:

1. Fa un antrenament serios, lasa mersul.
2. Zi ce mananci intr-o zi obisnuita

| Crackman a răspuns:

Trebuie sa mori de foame, alergat

| StrongHeart a răspuns:

O sa ma urasti pentru raspunsul meu dar, rabdare.
Ai nevoie de multa rabdare, lucrurile nu se schimba peste noapte.Trebuie sa fie un stil de viata, nu sa slabesti rapid ca dupa s-ar putea sa te ingrasi mai mult.
Spui ca te plimbi 3-4 ore, ai redus mancarea si te hidratezi.Asta e un lucru foarte bun si te felicit. Poate ar fi cazul sa incerci sa maresti ritmul? Adica in loc sa mergi pe jos sa si alergi.
Incepe usor si aminteste-ti ca trebuie sa te si odihnesti ca sa ii dai timp organismului sa se acomodeze.
2 zile pe saptamana as recomanda pentru odihna.
In restul zilelor alergat+mers pe jos, asculta de corpul tau, nu trebuie nici sa te fortezi prea mult, dar nici sa ai un ritm lent.
Ai aici un program in engleza pentru alergat si cresti ritmul progresiv cu timpul:
https://www.mayoclinic.org/......t-20050962
Succes!

| areshades1807 explică (pentru StrongHeart):

Din cate vad ca scrie acolo, antrenamentul ala e foarte usor, tinand cont ca eu pe zi fac aproximativ 10-15 km

| StrongHeart a răspuns (pentru areshades1807):

Este pentru incepatori si te ia de la 0, de aia ti-am zis sa asculti de corpul tau ca tu stii cel mai bine ce ritm de alergare e potrivit pentru tine, poti sa incepi sa alergi la un ritm moderat si sa vezi ce rezistenta ai, adica cam cat dureaza pana obosesti si incepi de acolo, plus ca poti sa faci si alte exercitii acasa gen abdomene, flotari.

| areshades1807 explică (pentru StrongHeart):

Rezistenta nu e o problema... alerg o ora lejer si abdomene fac zilnic cate 30-40, tractiuni cate 10-11, flotari mai putine, cam 15-20 in functie de cum ma simt in momentul respectiv

| StrongHeart a răspuns (pentru areshades1807):

Din ce ai descris tu, nu pari sa ai probleme grave de greutate, te-ai gandit ca poate ai fizicul mai solid ca asa te-ai format? Adica tu vrei sa fii slab slab sau bine facut? Daca a doua varianta continua cu exercitiile de acum, rabdare multa si poate sa te apuci de sala de forta.

| 54kuv a răspuns:

Mersul e considerat miscare pentru pameni in varsta sau ce sufera de anumite traumatisme, afectiuni... Dar in nici un caz pentru oameni tineri si sanatosi. Sper ca tu esti tanar si sanatos.
INfometatul e o metoda extraordinar de proasta de a slabi si din pacate foarte folosita. Doar daca in loc de in loc de 5 oua, un sul de salam sau o farfurie de sunca acum ai redus la jumatate. atunci asta e mai mult decat bine.
Nu sunt guru ala care iti vinde reteta buna pentru toti la slabit caci nu cred ca exista dar: apuca-te de miscare la un mod mai serios si ai grija ce si cand mananci si nu doar cat mananci

| areshades1807 explică (pentru 54kuv):

Nu ma infometez, doar mananc normal, adica nu mai mananc dulcuiuri, prejeluri, chestii cu mult ulei si nu mai mananc pana sa ma simt plin pana la refuz. Mai fac unele exceptii la zile speciale gen aniversari, petreceri dar asta o data pe luna

| sadrian46 a răspuns (pentru areshades1807):

Să nu mai faci excepții, dacă vrei să slăbești.

| Bogdannn2004 a răspuns:

Eu joc fotbal 1-2 ora pe zi mai bine decat mers pe Jos.Si am renuntat complet la sucuri dulciuri prajeli nici ocazional nu mai mananc nu mai simt nevoie de droguri ca dulciuri sau coca cola, in schimb ai putea manca fructe si legume sunt de o mie de ori mai sanatoase piept de pui la gratar ou fiert etc.