| TheSeventhSin a întrebat:

Salut, vreau sa va intreb cum anume va intretineti voi fizic (Mai exact despre igiena zilnic).
De cate ori va faceti dus, v-a spalati pe cap si nunumai (Valabil pentru tot corpul).
Dau funda celui mai frumos raspuns (Dar vreau sa-mi luati spre exemplu : "Maini - Ma spal inainte de fie care masa" si asa mai departe)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Chernobyl a răspuns:

Eu dimineata cand ma trezesc ma duc la baie si ma spal pe maini si pe fata cu sapun Dove. Dupa care mananc.Si ma spal pe dinti cu pasta de dinti Colgate.La pranz ma spal pe maini su sapun Dove. Seara imi fac dus ( depinde cat timp am daca e sambata s-au vineri dac baie in cada.
Eu pe cap ma spal cu Head & Shoulders ( e foarte bun e anti-matreata) iar pe corp ma spal cu balsam de corp s-au sapun. Ca parfum folosesc Parfumul Adidas, si ca deodorant Menen Stick Stick Alpine.

| Eduard619 a răspuns:

Pai depinde de fiecare persoana in ce mediu traiesti ce meserie ai etc.
Pai spalatul pe maini trebuie inainte de fiecare masa/dupa necesitati.
Iar dusul eu unul il fac odata la 2-3 zile.si mai des cand simt ca ar trebui.
Daca reusesti sa iti mentii igiena, gen sa te dai cu parfum cu deodorant in fiecare zi este suficient.
Spalatul pe cap nu este recomandat de asemenea in fiecare zi.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Zilnic dus, spalat pe cap de 2-3 ori pe saptamana
spalat pe dinti dimineata si seara
spalat pe maini cand mananc cu mana

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fac dus in fiecare dimineata si in majoritatea serilor (5-6 pe saptamana). Ma spal pe dinti si pe fata dimineata si seara. Ma spal pe cap la 3 zile iarna si la doua zile vara (uneori chiar in fiecare zi daca e foarte cald si transpir). Ma spal pe maini destul de des. Stim cu totii ca starea de igiena a mainilor, dupa un spalat corect, dureaza cam doua ore, asa ca incerc sa ma spal cam o data la doua ore. Ma spal intotdeauna inainte si dupa ce folosesc toaleta, inainte si dupa masa, dupa ce duc gunoiul, intotdeauna cand ajung acasa sau la birou (autobuzele si tramvaiele nu sunt cele mai curate chestii), inainte sa ma asez la masa de lucru (lucrez cu hartii, nu pot pune mana murdara pe ele). Sunt medic, asa ca la serviciu ma spal foarte des, dar asta este doar legat de meseria mea.
Imi tai unghiile scurt si am grija mere sa insist, la fiecare spalare pe maini in zona lor, fiindca stiu ca sub ele intra multi microbi.

| TanteMarianne a răspuns:

Eu dimineata imi fac dus. Ma spal me cap martea, joia si duminica(folosesc wash and go pentru toate tipurile de par) in acelasi timp ma spal si pe fata si restul corpului. Daca am chef ma dau dupa aia cu crema de corp sau vara daca port fusta/rochie/pantaloni scurti cu ulei de corp.
In fine ma usuc daca e cazul pe par, ma imbrac.ma dau cu deodorant(ala Nivea simplu) si parfum(Poeme Lancome).
Uneori ma spal pe dinti alteori o las pe seara.(lene si daca nu mananca dimineata oricum sunt curata pe dinti).

In fine duminica, imi fac baie cu sare de mare si uneori si spuma. (spuna Reve D`anges e buna rau, dar scumpa), ma m-ai dau uneori duminica si cu balsam de par( unu de la l`oreal ), ma mai dau cu crema uneori si gata.

Pe maini nu-mi dau seama cat de des ma spal.ma spal dupa ce m-am dus la baie si uneori ma dau cu crema de maini.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut! Asta ar trebui sa vina de la sine, vei sti cand e nevoie de spalatul mainilor, a dintilor, nu trebuie sa fie ceva prea strict, dar daca vrei ti le spun asa, in parte:

1. Corp (de la gat in jos)-zilnic 1/zi, [gel de dus/sapun potrivit pielii tale]

2. Dinti-(2/zi dimineata si seara) si (dupa fiecare masa, cand e cu putinta)

3. Maini-inainte de mese, si ori de cate ori sunt murdare, nu trebuie sa fie ceva fix, cum ziceam mai sus, poti sa iti dai seama si tu cand e necesar

4.Par-in general ar fi bine la 3-4-5 zile, dar depinde de parul tau, unii pot sta nespalati chiar si peste 1 saptamana si parul arata mai ca in prima zi

5. Apoi mai sunt: unghiile, epilatul, tunsul parului, pensatul/aranjatul sprancenelor, daca e necesar, deodorant, parfum, barbierit etc