| stefycrazygirl a întrebat:

Am 10 ani si 6 luni si prima data mi-a venit ciclul acum cateva luni, dar de 3 luni nu imi mai vine, si apropo:am cam luat in greutate.Credeti ca e normal? Eu am auzit ca da... Ceva detalii in plus? L avoi cum a fost? Mersi Anticipat. Pupici!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
GânduriAlbe
| GânduriAlbe a răspuns:

E normal să nu-ţi vină imediat, poate să-ţi vină şi peste 1 an iar şi oricând poate. Primele menstruaţii sunt mai ciudăţele. Ţi-a venit cam devreme la vârsta asta, dar na, mai sunt cazuri. Nu ai de ce să te îngrijorezi! E ok! Baftă!

| G a răspuns:

La inceput e normal sa nu-ti vina ciclul regulat, in fiecare luna, dar cu timpul se regelaza. si e bine ca ai luat in greutate, inseamna ca ai inceput sa te dezvolti.
cu timpul iti vor creste sanii, soldurile, vei transpira mai mult (si transpiratia va incepe sa miroasa), iti va aparea par pe corp (mai ales pe picioare, la subrat si inghinal), vei avea cosuri, ti se va ingrasa parul mai tare (deci va trebui spalat mai des) si alte "minuni" din astea. in perioada asta (care tine de obicei intre 10-16 ani) trebuie sa dai o atentie in plus igienei tale, dupa cum ai vazut, si sa nu eziti sa o intrebi pe mama ta in caz de ceva, deoarece si ea a trecut prin asta cand era mica si e persoana in care poti avea incredere deplina.winking

| TaNaNaNaNa a răspuns:

Pai prima data e normal sa nu iti vina mult mie una imi venea in primele trei luni doar putin nu dura decat o zi.acum s-a reglat.nu iti vine deloc sau doar putin pe fiecare luna... e normal daca iti vine doar cate o picatura. vb si cu mama ta. iti va spune cu siguranta sfatul cel mai bun.

| ×_× иǾ иαmε a răspuns:

Stai linistita nu te ingrijora iti poate veni si peste u an din nou.cat deswpre greutate e normal. pupiki. funda?kiss

| Zenithf a răspuns:

Bea ceai de coada soricelului, dimineata, timp de o luna, repeta tratamentul la 3-4 luni si apoi mai rar. Cu luatul in greutate, este ok, atata vreme cat este in limite normale, intra pe http://www.mypyramid.gov/ sa vezi daca greutatea ta este normala si sa vezi niste sfaturi in legatura cu dieta.