Evita sa le spargi si sa te scarpini pentru ca lasa cicatrici/urme. Poti sa iei pentru mancarime Claritine 1 tb pe zi sau sirop 2 lingurite.
Da,apar vezicule noi cam 4-5 zile si ulterior, veziculele se sparg si incep sa faca o crusta de culoare maro se usuca si apoi se vindeca.Totul dureaza 7-10 zile timp in care trebuie sa stai izolata.Fa tot posibilul si nu te scarpina pentru ca sa eviti complicatiile.Stai cuminte in casa si sa te faci bine!
Poate ca pare ciudat. dar amesteca 2 linguri de miere si 1 ou apoi o sa iasa un fel de crema cu care trebuie sa te dai in locurile unde ai mancarimile cele mai mari ( in afara de cap poti ori unde.) Lasa asa o jumatate de ora si apoi spala-te. Asa o sa mai dispara mancarimile.
Si cum au spus si ceilalti, nu te scarpina ca o sa ramai cu rani si cicatrici.
Nu le sparge, nu te scarpina si mergi la medic. Exista anumite creme care te pot ajuta. Eu am avut varicela cand aveam 4 ani, stiu ca am mers la medic si mi-a dat ceva.
Nu te mai scarpina cu unghiile. Cand ai mancarimi, unge usor bubitele cu Aciclovir crema (trebuie sa faci asta cam de 5 ori pe zi). Are avantajul ca poate fi aplicat in orice zona a pielii, chiar si pe scrot sau penis, unde mixtura mentolata te-ar innebuni de usturime.
Si ia si Aciclovir sub forma de pastile de 400 de mg, cate 1 comprimat la orele 8, 12, 16 si 20.
Imbraca-te in vin. o sa iti treaca mai repede si evita sa te scarpini. poti da usor cu mana dar nu rau si nu cu unghiile
O sa ramai cu semne, semnele sunt ca niste gaurele mici in piele. Exista la farmacie mixtura mentolata. E un fel de unguent mentolat, care iti mai amelioreaza mancarimea si care te racoreste. Dar fii atent si nu le mai sparge, ca o sa regreti apoi.
Si eu am avut la 7 ani pe tot corpul mi le-am spart doar ca nu mi-a ramas semn
Carmen133 întreabă: