Daca nu te pricepi, nu da indicatii de folosire de medicamente. Ce are de a face calciu cu anemia - de exemplu? Uite care este recomandarea specialistilor la anemie: "Administrarea unui tratament medicamentos se va realiza doar la recomandarea medicului de specialitate."
Consumul de alimente care sunt bogate în fier, cum ar fi:
- carne roșie, porc, curcan, pui, pește;
- fructe de mare;
- fasole, mazăre;
- zarzavaturi cu frunza verde-închis (spanac);
- fructe uscate (stafide, caise);
- cereale, pâine, paste - bogate în fier.
Consumi alimente bogate în vitamina C pentru a crește absorbția fierului:
- broccoli;
- grepfrut, kiwi, portocale, mandarine (consumate ca atare sau sub formă de sucuri);
- zarzavaturi cu frunze verde-închis;
- pepene galben;
ardei gras;
- căpșune;
- roșii (consumate ca atare sau sub formă de suc).
Pentru început ar fi bine sa faci niște analize de sânge, ca să știi ce carențe ai( asta este anemia) poate ai lipsa de fier, de obicei de asta amețești când te ridici brusc din pat. Dacă nu vrei/nu poți sa ți faci analizele momentan macar cumpăra suplimente alimentare cu Calciu, Vitamina D, Vitamina C, Fier, Complexul vitaminelor B, si sa le iei pe acestea. Si sa încerci sa iti schimbi puțin câte puțin și alimentația, sa mănânci macar un fruct pe zi, și sa consumi și lactate și carne și peste, si legume, macar cât de cât, esti micuț încă, nu e nevoie sa renunti la dulciuri sau snacksuri și ce uscaturi ziceai tu ca mai consumi, dar sa vorbești cu mama ta sa iti gătească ție separat, macar o perioada pana iti revii și nu o sa mai ai anemie. Iti doresc sănătate.
Mulțumesc pentru raspuns!
Daca nu te pricepi, nu da indicatii de folosire de medicamente. Ce are de a face calciu cu anemia - de exemplu? Uite care este recomandarea specialistilor la anemie: "Administrarea unui tratament medicamentos se va realiza doar la recomandarea medicului de specialitate."
Consumul de alimente care sunt bogate în fier, cum ar fi:
- carne roșie, porc, curcan, pui, pește;
- fructe de mare;
- fasole, mazăre;
- zarzavaturi cu frunza verde-închis (spanac);
- fructe uscate (stafide, caise);
- cereale, pâine, paste - bogate în fier.
Consumi alimente bogate în vitamina C pentru a crește absorbția fierului:
- broccoli;
- grepfrut, kiwi, portocale, mandarine (consumate ca atare sau sub formă de sucuri);
- zarzavaturi cu frunze verde-închis;
- pepene galben;
ardei gras;
- căpșune;
- roșii (consumate ca atare sau sub formă de suc).