| TrueSilvester a întrebat:

Salutare. Am 17 ani si fac sport. Sportul pe care-l practic este karate, iar de la ultimul antrenament, adica acum 2 saptamani am exersat o miscare in care lovesti cu piciorul in fata. Incalzirea nu am facut-o cum trebuie si aceasta miscare se folosea de spate. Dupa am facut si un antrenament a doua sau a treia zi de stat in maini. De atunci cand incerc sa fac sport ma doare spatele. Nu e o durere insuportabila sau mare. Nu ma doare sub genunchi, sau in zona intima. Dar pur si simplu e enervanta. Ma gandesc ca poate fi de la antrenament fiindca altceva nu am facut care sa-mi fi facut daune in zona spatelui. Ma doare in special in zona de mijloc a spatelui. Vreau sa stiu daca se poate agrava si cum pot sa o reduc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| NeverGonnaLetYouDown a răspuns:

Odihna, ai facut vreo rasucire prea brusca presupun.

| Zuzu1991 a răspuns:

"si aceasta miscare se folosea de spate"
ori NU faci karate
ori ai un antrenor DE ULTIMUL RAHAT

nu mai stiu numele loviturii (ani de cand am facut), dar nu numai ca nu se folosea de spate, ci de bazin, iar spatele trebuia sa fie cat mai perfect drept si sa NU CUMVA sa se lase... in spate
altfel lovitura nu era puternica si iti mai pierdeai si echilibrul
iar in karate, toate loviturile de picior au "atributele" astea (spatele cat mai drept si arunci lovitura din bazin) inclusiv alea cu rotire si lovitura in spate (mi-am adus aminte numele)
https://www.google.com/search?q=Ushiro+Ura+Mawashi+Geri

oricum, mergi in puii mei la doctor, nu vii pe TPU si te rogi dupa, parerea personala a unora (inclusiv a mea)
pe aici sunt o tona de IT-sti, inclusiv unii IMBECILI care nu sunt in stare sa citeasca un raspuns, dar ii dau cu hauhau sa ma invete pe mine care e formatul sata, chiar mult dupa ce eu am postat link-uri de google images CLARE, chiar (DUMNEZEULE) si-au permis sa imi spuna ca fac "confuzie" sau ca "trebuie sa ma documentez" (syktyr), 1-2 tari in lege, dar cand e vorba de medical, toti vorbesc dupa ureche... TOTI! (inclusiv eu)
si rar se nimereste cate unul care chiar a avut exact problema respectiva si stie la cat e ceasul