| Erin28 a întrebat:

Salutare!
Am 19 ani și am mari probleme cu durerea de călcâie. Pot sa merg și 15 km pe jos, nu mă dor mușchii sau toată talpa, ci doar călcâiele. De aceea, am un disconfort accentuat, până la dureri insuportabile și mai mereu trebuie să mă opresc la cate o bancă, mai rău decât mătușa mea in vârstă de 70 de ani. Am fost la ortoped, însă mi-a spus că nu e nevoie sa îmi dea un tratament medicamentos de pe acum, ci trebuie sa port o pereche de pantofi cu talpa moale, mai groasa și flexibilă, însă nu mi-a recomandat nicio firma anume, niciun model, nu mi-a spus daca trebuie sa optez pentru niste pantofi sport ortopedici.
Daca ați avut asemenea probleme, pentru ce pantofi sport ați optat? Sau chiar daca nu ați avut aceasta problema, m-aș bucura daca mi-ați recomanda o pereche de pantofi sport cu talpa moale, flexibilă și puțin mai grosuță.
Eu sunt adepta pantofilor sport, însă deși mi se par comozi, tot am dureri de călcâie. O sa merg la alt medic, însă nu am reușit să îmi fac o programare decât după Paște, undeva la finalul lunii mai, ceea ce e foarte târziu, iar după, eu am bacalaureatul și nu prea mai am timp sa umblu după medici, având și înscrierea la facultate. Știu că nu sunteți medici, însă m-ar ajuta foarte mult daca mi-ați recomanda ceva, din experiența voastră. Verișoara mea ii are pe aceștia și ea are exact aceeași problema că mine, ea spune că sunt minunați, însă eu nu am mai avut încălțăminte de la firma aceasta : https://www.walkmaxx.ro/walkmaxx-pantofii-elegant-fit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Sophieka a răspuns:

Ai putea sa mergi sau sa telefonezi la un magazin de incaltaminte ortopedice...Ei sunt instruiti (teoretic) si iti pot recomanda.
Prostiile astea pe care le-ai aratat tu in link, nu cred ca sunt pentru tine.
Personal consider ca trebuie sa discuti cu cei de la magazine cu incaltaminte ortopedice si stiu ca incaltamintea de la Rieker sunt destul de bune, dar asta nu inseamna sa nu te consulti cu un alt medic sau angajatii de la un magazin special.
Rieker:
https://ccc.eu/ro/search?query[menu_item]=&query[querystring]=rieker
Incaltaminte ortopedice:
https://www.ortopedio.ro/catalog/adidasi-ortopedici-4

| Erin28 explică (pentru Sophieka):

Mulțumesc!
O sa merg la medic, dar după bac, pentru că acum pur și simplu nu prea mai am timp de nimic. Miercuri o sa merg sa vad ce pot găsi prin magazine specializate, însă chiar as vrea sa rezolv și eu problema asta.

| Sophieka a răspuns (pentru Erin28):

Nu poti comanda de pe net? Doar ti-am dat link-uri

| Erin28 explică (pentru Sophieka):

O sa îmi iau, numai că mie îmi place și sama uit la modele, sa probez, am mai comandat online și mi-au venit niste pantofi mai mici decât îmi trebuiau. Haine și încălțăminte nu prea comand. Cel mai des comand cărți și produse pentru casa sau electronice.

| Sophieka a răspuns (pentru Erin28):

Ai dreptul sa returnezi daca nu ti se potrivesc.
Eu am avut problema aceasta decat o singura data, acum cativa ani.

| DataSoft a răspuns:

Decât să cauți pe net rezolvari la probleme de sănătate, mai bine ai merge la medicul tău de familie și el va știi la ce medic de specialitate să te trimită

| Erin28 explică (pentru DataSoft):

Am fost la ortoped, cum am spus mai sus,
cu o trimitere delă medicul de familie, mi-am făcut niște radiografii, dar nu mi-a dat un tratament propriu-zis. Mi-a spus doar sa caut o pereche de încălțăminte cu talpa moale și flexibilă. O sa merg la alt medic, însă, momentan, sunt prinsa de sărbători, după aceea am bacul.

| DataSoft a răspuns (pentru Erin28):

După ce ai efectuat acele radiografi ai fi trebuit să primești un diagnostic ceva, ca acele dureri pe cale le acuzi tu nu aparar așa din senin. Încearcă să mergi la o clinică particulară unde sunt medici de renume din orașul tau