| Bărbatul007 a întrebat:

Salutare,am 20 ani și aș vrea să știu ce pot lua pentru a avea imunitatea mai buna.Sunt atat de vulnerabil încât în fiecare dimineață toamna,primavara de iarna nici nu mai zic, ma trezesc din cauza frigului, ma îmbrac gros excesiv de gros dar vreau să știu ce să fac să nu-mi mai curgă nasul la orice aer mai rece.va multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Asta ai mostenit genetic, nu ai ce face, se stie ca frigul face ca sistemul imunitar sa scada dar asta nu inseamna ca exista ceva care sa ridice sistemul imunitar, daca ar exista nu ar exista bolii simplu

| RAY a răspuns:

DonnaAlba mierea nu creste sistemul imunitar e doar efect placebo atat, da are propieptati bune anti microbi, raceala e cauzata de virusi nu de microbi

| Violleta2022 a răspuns:

Recomand o cura de 2-3 saptamani de MIEREA PROPOLIZATA si laptior de matca.
Pentru asta aveti nevoie de:
500gr MIERE DE ALBINE de salcam (organica, pura, neprocesata)
25-30ml de TINCTURA DE PROPOLIS (lichida)
1 borcanel de LAPTISOR DE MATCA sau lichida, cum o preferati dvs.
500gr POLEN granule - acesta fiind optional

Se amesteca mierea de salcam cu sticuluta de tinctura de propolis, pana se incoroporeaza bine si nu mai sta la suprafata mierii.
Se ia de 3 ori pe zi, inainte cu jumatate de ora de mesele principale, cate: 1 lingurita de miere propolizata, 1-2 capsule de laptisor de matca si 1 lingurita de polen, cu apa.
Masa se serveste la jumatate de ora dupa ce luati mierea propolizata, polenul si laptisorulde matca.

Toate produsele apicole de mai sus se gasesc atat la magazinele apicole locale, cat si la farmaciile mai mari sau chiar online.

Sanatate maxima!

| WaterDrop a răspuns:

Genetica slaba care trebuia antrenata inca din copilarie.Probabil si o expunere la medicatie excesiva de cate ori a aparut o mica raceala.Imunitatea cel mai bine se construieste tocmai prin expunerea la factorii respectivi.Cu cat fugi mai mult de acel factor, cu atat te va afecta mai tare atunci cand "te prinde". Evita si mai multa medicatie artificiala pentru ca pe viitor este posibil ca o noua raceala sa te bage direct in spital.

| Gagygygy a răspuns:

Eu iti recomand sa ai grija la alimentatie, sa reduci stresul, iar foarte important este sa te odihnesti. Incearca sa consumi multe citrice, fiind bogate in vitamina C ce este cea mai importanta pentru imunitate.

| RAY a răspuns (pentru Gagygygy):

Mit,vitamina C nu creste sistemul imunitar, stiu ca e un mit foarte popular
http://www.health.com/cold-flu-sinus/5-myths-and-facts-about-vitamin-c
Most scientists agree that vitamin C is not an effective treatment for the common cold. In a study by researchers at the University of Toronto, subjects were divided into two groups: an experimental group that received vitamin C pills at the onset of cold symptoms, and a control group that received placebo pills. After several months, the researchers assessed the effectiveness of the pills based on the number of colds and days of sickness experienced by individuals in each group. They found that participants who had received the vitamin C pills were not significantly healthier than those who took the placebos. Numerous other studies have confirmed this result, which leads us to question — why does the myth of vitamin C as a healing agent persist?
desi subiecti care au luat vitamina c si cei care nu au luat nu au prezentat o vindecare mai rapida, deci e mit

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Ce s-a aflat ca functioneaza e
un alt studiu a urmărit eficienţa sistemului imunitar a 500 de adulţi pe o perioadă de 12 săptămâni. Cei care făceau exerciţii fizice de cinci sau de mai multe ori pe săptămână, aşadar cei mai activi dintre ei, au avut nevoie de aproape jumătate din timpul necesar pentru a învinge infecţii de genul răcelii sau amigdalitei. Atunci când inima îşi intensifică bătăile pe fondul exerciţiilor fizice, celulele cu rol imunitar, prinse de pereţii tuturor vaselor de sânge, sunt repuse în circulaţie, şi îşi vor relua misiunea, spune Mike Gleeson, imunolog în cadrul Universităţii Loughborough din Marea Britanie. Nivelul lor în sânge este dublu în timp ce facem sport. Astfel, creşte capacitatea sistemului imunitar de a reacţiona la agenţii patogeni, afirmă Gleeson. „Exerciţiile fizice sporesc starea de alertă a sistemului imunitar".

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Concluzia e sa faci sport

| Bărbatul007 explică (pentru RAY):

Crede-ma că fac si am făcut sport, nu asta e neapărat soluția.