| Harbuz a întrebat:

Salutare. Am 21 de ani si sufar de astigmatism hipermetropic la un ochi, iar cu celalalt vad perfect. Nu mi-am dat seama ca am asa ceva cand eram mic si a evoluat treptat. Oftalmologul la care am fost mi-a dat ochelari si mi-a spus sa fac exercitii, acoperind ochiul sanatos.
Am facut cateva saptamani dar nu s-a vazut nici o schimbare. Nu cred ca se mai corecteaza la varsta mea astfel.
Intrebarea mea este, se mai poate corecta altcumva astigmatismul? Am auzit de operatii cu laser, dar sunt scumpe si exista si un risc de regresie.
Va rog ajutati-ma cu un sfat, vreau sa imi iau carnetul de conducere si nu stiu daca as fi apt.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Fa exercitii in continuare, daca sunt eficiente, o sa vezi rezultate cam dupa 6-8 luni daca le faci corect in fiecare zi. E normal sa nu observi schimbari dupa doar cateva saptamani, nici nu aveai cum. Acoperirea ochiului dominant este cea mai buna solutie, functioneaza cu atat mai bine cu cat esti mai mic. Medicul tau iti va spune daca merita sa incerci o operatie.