Daca ti s-a zis ca sunt ganglioni, atunci sansele sunt maxime sa fie ganglioni. De altfel, poate fi si o hernie, un lipom, un chist. Oricum, un medic nu ar face confuzie intre ganglioni si hernie. Singura solutie e sa mergi din nou la acel medic sau la altul si sa ii spui ca ai luat tratament si ca umflaturile sunt tot acolo.
Nu vreau sa par nesimtit, dar sincer am simtit acel medic putin neintersat si nici nu prea comunica, totusi si eu eram putin cam panicat si ii adresam tot felul de intrebari din cauza fricii de operatie. Ideea este ca mi-a fost acel control complet (in zona intima) pentru a depista o eventuala hernie, unde am fost pus sa tusesc si toate cele, apoi mi-a fost dat verdictul ca sunt ganglioni.
Oricat de "neinteresat" ar parea, chirurgul nu se poate insela astfel sa faca confuzie intre hernie inghinala si ganglioni inflamati.Ar fi stupid.Ca si comparatie, ar fi ca tu sa faci confuzie intre numarul 3 si numarul 7 sau intre albastru si portocaliu.
In orice caz, hernia inghinala nu apare simetric, pe ambele parti.Aceasta este o portiune de intestin care patrunde in canalul inghinal, creand o proeminenta (de obicei in partea dreapta) si tocmai, asimetrie stanga/dreapta.
Din moment ce ganglionii limfatici sunt sunt inflamati, este clar ca are loc un proces inflamator in organismul tau. Poate fi o infectie cauzata de virusuri sau bacterii, poate fi vorba de anumite schimbari la care organismul nu a reactionat bine, poate fi vorba despre o boala autoimuna etc.
Ideal ar fi sa investighezi despre ce este vorba si ce anume a cauzat inflamarea ganglionilor, mai ales ca tratamentul initial nu a dat roade.
Am avut repetate infectii urinare de 1 an jumate, la prima analiză mi-a ieșit ca am bacteria ecoli, insa dupa a disparut. Am facut si analize de sange acum 2 luni si am avut tgp-ul marit putin, de la 30 la 50 ceva de genul (medicul de familie mi-a spus ca poate fi de la antibioticul pentru infectia urinara din acea perioada).
Deeaandreea9156 întreabă: