| paqquky a întrebat:

Am descoperit ca am o problema la piciorul stang. Se numeste 'plafus'. Nu mi-a facut mari probleme pana acum, in schimb am un mers usor 'balansat'. Sunt destul de bine dezvoltat dpdv fizic, 14 ani jumate, 173, 56kg. Joc fotbal (nu-s la vreun club) si chiar am piciorul stang de baza (adica il folosesc cel mai des la suturi si pase). Totusi, pot avea alte probleme in viitor? Se mai poate corecta la varsta asta? Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| IoanaIonuca a răspuns:

Platfus, probabil. Si eu am avut si foloseam ceva talpici speciali, in orice incaltaminte trebuia sa-i port. Dar nu am observat nimic laughing Mergi la un ortoped si iti va spune el mai multe.

| CuriousStuff a răspuns:

Subscriu la ce a zis Ioana. Platfusul e corectabil la varsta ta si in functie de gravitate poate sau nu sa-ti afecteze viata cotidiana. Pe la varsta ta si mie mi-a zis unul de la medicina sportiva ca am platfus, dar a zis doar asa ca sa nu spuna ca sunt sanatos tun, sa-mi spuna ca totusi mi-a gasit ceva. Mergi la un ortoped bun, se fac teste, se face plantograma si abia apoi iti spune daca chiar ai platfus, daca trebuie corectat si cum.

Sanatate!