Sincera sa fiu nu cred ca este nevoie sa mergi la medic, avand in vedere mai ales ca nu a intrat mult in talpa. Vaccinul il ai facut, deci este totul ok, doar dezinfecteaza-te si poarta un bandaj. Mi s-a intamplat si mie si m-am ingrijit singura(la mine a fost putin mai grav), dar uite-ma aici supravietuind. Cand a avut si sora mea mai mica aceeasi problema, am sunat medicul si ne-a zis ca nu e nevoie de niciun vaccin, doar sa dezinfectam cu spirt cu ceva, nu mai stiu sigur.
Bună.
Tu pui o întrebare și ne ataci cu alta la final pe seama punctelor! Frumos din partea ta.
Da, du-te la medic, trebuie să faci un vaccin (antitetanos) și îngrijiri medicale de specialitate.
Nu ai pentru ce.
Pa, pa.
Nu vreau sa te sperii, s-ar putea sa nu patesti nimic, dar mergi urgent la medic. Am avut o cunostinta care s-a zgaraiat pe dosul mainii intr-o sarma, nu a vrut sa mearga la medic si a decedat din acea zgaraietura. Sanatate!
Antitetanos-ul care la-i facut in urma cu cativa ani nu mai etse valabil! Ar fi fost valabil daca ai fi facut antitetanos in urma cu 6 luni! Spala rana cu apa si sapun apoi pune apa oxigenata, si panseaza piciorul cu pansament steril! De urgenta du-te ori la clinica sa iti dea un antitetanos ori la farmacie sa iti iei un vaccin si o vecina asistenta care sa ti-l dea in umar! Nu trebuie sa astepti pentru ca daca cuiul a fost infectat, chiar adica in nu a fost pamant, poti sa faci tetanie, care se manifesta prin dureri musculare si rigiditate musculara ( in specialcervical, la gat ) apoi exitus! Ai nevoie de antitetanos! Eu m-am zgariat intr-un cui pe strada in India, unde intr-adevar igiena lasa de dorit! Am fost la farmacie, mi-am luat un antitetanos si mi l-am administrat! Sanatate!
Eu cred ca din moment ce ai facut odata vaccinul antitetanos nu cred ca mai trebuie sa-l faci din nou. Dar tottusii, ti-as recomanda sa mergi la doctor ca sa nu se infecteze.Sanatate!
Imi pare rau, dar raspunsul e: du-te la medic. Nu conteaza ca ai facut vaccinul acum cativa ani. Asta e un vaccin care trebuie facut imediat, atunci cand se intampla un astfel de incident.
Vezi cand ai facut ultima oara vaccinul antitetanos si consulta un medic. Poti sa faci o infectie urata daca nu te-ai dezinfectat la timp. Cat despre sansele de a muri crede-ma sunt sub 10%. Sansa de septicemie insa exista asa ca fugi la medic.
Ma mie mi s-a intamplat la fel, mi-a intrat in picior un cui ruginit dintr-un lemn:dmult mai adanc decat la tine.ca sa nu mi se infecteze am curatat rana cu tuica:d(asta am avut in momentul respectiv sa folosesc)si apoi pe fiecare seara puneam bitter suedez si bandajeam. cred ca in 2 saptamana mi s-a dus rana, dar inca mai ma durea. in primele zile mie mi-a puroiat, dar scoteam puroiul:-s si dadeam cu bitter si in cateva zile nu mi-a mai puroiat.acum ca sa nu ti se infecteze curata rana regulat seara si dimineata cu apa calduta, te doare mai putin si pune bitter e indicat.acum e alegerea ta daca vrei sa faci vaccinul, eu te sfatuiesc sa il faci, eu nu m-am dus ca imi e frica de injectii.acum este alegerea ta, eu nu l-am facut si nu am patit nimic si a trecut ceva timp de atunci, cateva luni bune.
Sincer si mama mea a avut aceiasi intamplare.la cei 40 de ani ai ei acolo unde ia intrat cuiul s-a format o coaja carre trebuie curata de multe ori. sfatul meu e sa mergi sa faci antitertanos deoarece e periculos... cel putin iti va fi greu sa calci mai tz cu scoarta aia
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar fostul meu diriginte din generala a murit calcand intr-un cui ruginit. Am auzit ca si-a facut si antitetanosul dar nu in timpul cat trebuia. A fost tragic sa mergem cu totii la inmormantarea aia... Eu am calcat intr-o furca, am sangerat destul, dar cum au mai spus si altii m-am tratat singura. Prietenul meu a mai calcat intr-un cui ruginit, sfatul batranilor care este foarte eficient este sa va curatati cu gaz rana s sa puneti o bucata de slanina tot cu gaz, apoi va bandajati. Vorbesc cat se poate de serios, gazul este un bun dezinfectant! Iar cu antitetanosul nu stiu nimic sigur, am auzit tot felul de raspunsuri, dar nici unu nu m-a lamurit...
Ce ar fi bine este ca in fiecare seara sa iti dai cu alcool sanitar si sa iti ti bandajat piciorul... daca vezi ca se agraveaza ar fi bine sa te duci sa te vada un medic!
insanatosire gravnica
Dupa ce il cureti bine tine piciorul in apa aprox. 5-10 min. sa se deschida rana dupa care pune sare putin cat rezisti, se vindeca repede si fara infectii!