| Petre_Dragos_1998 a întrebat:

Salutare, am și eu niște neclarități referitoare la pâine...
În primul rând, care este cea mai bună pâine? Care nici să nu îngrașe, în special. Gen pâinea cu cea mai puține calorii. Sau care este cea mai sănătoasă pâine de consumat?
Și încă ceva, pâinea prăjită la prăjitor, sau cea fiartă, de exemplu pusă la încălzit în cuptorul cu microunde, are efecte în minus, sau în plus? Spre exemplu, dacă e prăjită, nu mai este așa grasă, sau chestii de genul? Sau cu cea pusă la cuptorul cu microunde...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cea mai sanatoasa paine este cea pe care o faci in casa, din faina integrala sau intermediara fara amelioratori (luata de la moara sau de la tarani) si in care nu pui zahar sau ulei. Ea are in continuare multe calorii si trebuie mancata cu grija daca ai probleme de ingrasare. painea din comert este plina si de chimicale si de zahar si este foarte nesanatoasa.
painea prajita este mai usor de digerat si are ceva mai putine calorii (diferenta este nesemnificativa). painea nu contine grasimi, deci nu e grasa, ea contine multe glucide, care prin prajire nu sufera mari modificari. Orice pui in cuptorul cu micounde devine toxic si nerecomandat sanatatii, nu ar trebui sa il folosesti mai des de 1-3 ori pe an,

| machupicchu a răspuns:

Despre paine s-a scris si se mai poate scrie inca ff multe bune si rele.
Daca te referi la painea din comert, nici un soi de paine nu este "mai sanatos".
Cea mai "sanatoasa" paine si consumata in limita a 2-3 felii zilnic(maxim) se face acasa. Nu se cumpara din comert.
Cea mai sanatoasa paine facuta acasa, o gasesti accesand linkul :
http://www.csid.ro/......-12362672/
unde vei gasi ce anume sa stim despre painea din comert, precum si o reteta de paine sanatoasa,
conform recomandarilor d-lui prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi.
De preferat este sa inlocuiesti painea cu orez si cartofi(eu mananc cel mult o chifla pe saptamana). Va fi greu la inceput, apoi totul devine normal si se simte clar/efectiv o imbunatatire a starii de sanatate(energie, vigoare, "pofta de viata activa", etc).
Sanatate!

| RAY a răspuns:

Nimic nu ingrasa, fenomenul de ingrasare este extrem de prost inteles de majoritatea, practic ce ne ingrasa? organismul uman are nevoie de energie pentru a exista, el pentru a exista arde energie prima energie este zaharul adica carbohidrati consumati in respectiva zi sau din resurce propi, organismul are nevoie de 1500-2000 de calorii in functie de varsta, inaltime, greutate, mediu de activitate, daca tu manci 3000 de calorii acele 1000 se va depune ca grasime,daca tu manci atat cat consumi imposibil sa slabesti sau sa te ingrasi,painea nu contine nimic nutritiv sau bun pentru organismul uman, renunta la paine si high carb si adopta o dieta cu mai multe proteine = carne, mai multe lichide, fructe, legume etc

nu exista paine sanatoasa pentru ca graul e procesat, manca tu sfecla rosie sau zahar care crezi ca e otrava?

| ALGator a răspuns (pentru RAY):

Ai dreptate. Numai ca highcarb e o sectă alimentara printre inca multe care fiecare din ele pretind ca au dreptate. Cind le citești începi să suspectezi că dogma ia locul subiectivitatii. Toți explică perfect lucruri contradictorii.
Pentru public nu e ușor să aleagă. Lipsesc principiile simple. Alimentația tinde să devină o povară și o fobie :-(

| OoBunnyoO a răspuns:

Painea de secara este cea mai buna. Insa diferentele intre paine, cand vine de vorba de calorii sunt minuscule. Din punctul de vedere al calitatii, painea de secara este una dintre cele mai bune optiuni.

Cat despre painea prajita sau gatita, faptul ca ingrasa mai putin este un mit. Cand prajesti painea, singura chestie care se duce din ea, este apa. Nutrientii raman. Prin urmare, nu prea conteaza cum este preparata.

| 12lopn a răspuns:

Painea neagra sau de secara este cea mai buna.dar merge si cea prajita. daca o prajesti ii scade grasimea