Asigurarea o achiti doar de la data de cand te-ai angajat, unitatea la care lucrezi, face aceasta retinere atat pentru CAS, cat si pentru Contributia de sanatate. Cand mergi la casa de sanatate sa duci cu tine o adeverinta de la locul de munca, de unde rezulta ca esti angajat.
Poti sa-ti alegi medicul de familie ca sa-ti fie cat mai aproape de domiciliu, insa pentru acest lucru, este necesar sa mergi la acel medic de familie si sa-l intrebi daca mai poate sa te ia in evidenta. In cazul in care are norma asigurata (adica are atatia pacienti cati scrie in regulament), este posibil sa nu te primeasca deoarece, Casa de sanatate i-l va penaliza.
Oricum, tu mergi la Casa de sanatate si acolo te poti informa daca te poti insrie la mediul pe care-l doresti.
Un gand bun si multa sanatate.
Daca ai platit asigurarea de sanatate, este posibil sa te gaseasca in evidente insa, nu stiu cat de amabili sunt functionarii de acolo. Eu ti-am precizat ce cer cei de la Casa de sanatate cand mergi la ei. Incearca, poate ai noroc, du cu tine fluturasul de salariu de pe ultima luna, de acolo rezulta daca ai platit asigurarea de sanatate.