Salut!
Sfatul meu este sa faci un mic plan de bataie, sa zic asa:
1. Identific cauza atacurilor( de ce anume te temi? ce fel de ganduri ai, care iti provoaca panica?)
2. Incerci sa elimini sursa fricii ( de ex ti-e frica de ..paianjeni, zic si eu, te asiguri ca nu ai paianjeni in camera. Si nu rad, e un exemplu doar)
3. Daca terapia la psiholog nu te ajuta, cauta alt medic sau renunta la el, sigur ai suficienta vointa cat sa iti revii singur, nu? Eu am incredere in tine desi nu te cunosc. Si stii de ce? Si eu am avut atacuri si am scapat fara medici, doar cu ambitia.
4. Ia ceva calmante de la farmacie, din plante. (Sedatif Pc am luat eu si ceva somnifere TOT din plante, nu provoaca dependenta! )
5. Relaxeaza-te, dormi, distreaza-te, uita de tot. Si ia-ti viata in piept!
bafta! Daca mai ai nevoie de sfaturi, din experienta mea, te ajut cu placere.
Buna
Cred ca ar fi bine sa bei ceai de tei cu miere de albine, apoi, este bine sa te autosugestionezi, de 14 ani sufar de astm, din cauza lipsei de aer, imi era frica sa intru in baie de teama ca nu am aer, apoi trebuia sa deschid usa/geam aprindeam toate luminile si tot asa.
Pana cand am inteles ca totusi lumina aprinsa nu are treaba cu lipsa mea de aer, asa am inceput sa ma gandesc la altceva de cate ori intram in baie, mi-am zis ca pot si ca o sa rezist in baie fara sa mai stau cu usa deschisa.
Nu stiu daca la tine o sa dea randament, dar ar fi interesant daca ai incerca, gandeste pozitiv, vorbeste cu cineva care iti este amic, descatuseaza-te..vei vedea o schimbare.
Cu pastile nu faci nimic, am o verisoara care are atac de panica, a cheltuit o groaza de bani si degeaba, pana cand a inteles ca totul depinde si de comportamentul si gandirea ei.
O zi frumoasa sa ai
Salut,
Singura solutie pe care o vad la tine este prezentarea la un psiholog.
Panica in cele din urma este un stres datorat unei situatii ipotetice careia tu ii dai mai multe sanse sa se intample decat in mod real.
Mergi la un psiholog pentru a te ajuta un pic sa iti intelegi mai bine situatia.
Cred ca in maxim 5 - 10 sedinte te vei rezolva.
Nu are sens sa iei calmante si alte prostii de genul acesta, ele nu iti vor rezolva problema reala. Doar te vor face mai lent in reactii.
Daca suferi de atata vreme, mergi si te trateaza, nu de alta, dar in timp relativ scurt aceasta panica iti va transforma personalitatea, si nu vei mai fi o persoana agreabila.
Nu merita sa te tratezi singur. In general nu vei reusi.
Daca la un medic ai ajuns! tratament ai luat. eu am patit-o cu mama mea chiar acum 2 zile...am mers la farmacie si am cerut ce pentru calamre. mi s-a dat ceva pe baza de plante.nu iti trebuie reteta si nu iti fac nici un rau. mergi la farmacie si cere ceva pentru calmarea atacurilor. sunt foarte buna mama nu mai are nici o problema si na luat doar o pastiluta
Ioana184 întreabă: