| Sophie88 a întrebat:

Salutare, am o mica problema de sanatate, as cere sfatul femeilor. Am 25 de ani si am ciclul la 38-45 de zile, nu stiu de ce, asa am avut intotdeauna. Acum mi-a venit la 26 de zile. Ar fi cazul sa ma duc la doctor? Am fost in 2010 la ginecolog pentru ca am avut menstruatia neregulata, dar atunci inca eram virgina, doar ecografie mi-a facut.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am să-ţi răspund chiar dacă NU sunt femeie happy

În primul rând, un CM de 38-45 de zile NU este normal ( mai ales la vârsta asta )!
Dacă şi în trecut ai avut un CM aşa de lung, atunci poate fi o problemă sad

Mai mult, dacă ( acum ) menstra a venit la 26 de zile, atunci chiar NU e ok!

Într-adevăr, durata CM sau a menstruaţiei, precum şi aspectul menstrei, ori tipul simptomelor premenstruale se pot modifica datorită schimbărilor prin care trece organismul!
Dar "diferenţa" NU poate fi aşa de mare - e de cel mult o săptămână...

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va recomanda analize hormonale ( analize tiroidiene ) pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană/pelvină ( sau una transvaginală ) pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Evident, întâi mergi la medicul de familie şi CERI Trimitere la endocrinolog + ginecolog.

Toate cele bune.

1 răspuns:
| ElenaSA a răspuns:

In viata fiecarei femei apare o perioada cu dereglari hormonale. Daca nu ai dureri si alte senzatii care sa te duca cu gandul la vreo boala asteapta sa vezi cum va fi luna viitoare ciclul.Cel putin asta a fost explicatia primita de la doctor cand m-am ingrijorat intr-o situatie asemanatoare.Dar ca sa fii sigura ca procedezi bine, intreaba si medicul de familie.