| Alexc14 a întrebat:

Salutare,am o mică problemă și aș vrea să știu dacă cineva îmi poate da un răspuns sau un sfat..De ceva timp am dureri în partea dreaptă(în zona apendicelui) Am avut o săptămână în care pur și simplu nici măcar nu puteam să dorm pentru ca durerea se resimțea în toată partea de jos a burți.Am fost la doua spitale diferite în România dar și la unul în Anglia. Cei din Anglia mi au spus ca e posibil să fi contactat un virus sexual, iar cei din România în primul spital mi-au zis ca am apendicită și ca trebuie sa mă operez iar la cel de al doilea mi au dat un antibiotic cu care mi-a trecut durerea pentru o perioada. Acum durerile au început să apară iar..Nu știu ce trebuie să fac și nici nu am primit un răspuns clar

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| DrMihailoviciS a răspuns:

Neața!

Hai să încercăm să clarificăm ceea ce ți se întâmplă...
Durerea pe care o ai poate avea mai multe cauze: apendicită, probleme ginecologice (dacă ești femeie), infecții intestinale, pietre la rinichi și, da, uneori chiar și infecții cu transmitere sexuală.

Faptul că ai fost diagnosticat diferit în locuri diferite e tare comic... Genu' ăla de râsu'-plânsului!

Ăștia din România cu apendicita probabil au văzut ceva pe ecografie sau analize care i-a făcut să suspecteze asta. Dar, dacă apendicele tău încă e la locul lui și durerea revine, e clar că ceva n-a fost rezolvat.
Antibioticul care te-a ajutat temporar ne zice că ar putea fi o infecție (poate chiar una intestinală).

Partea cu virusul sexual spusă de englezi... e puțin cam trasă de păr, dar să nu ignorăm. Dacă există suspiciuni de infecții cu transmitere sexuală, un test de sânge și unul de secreții ar putea lămuri lucrurile rapid.

Ce ar trebui să faci:
-Du-te la un gastroenterolog bun și fă o ecografie abdominală detaliată, analize de sânge (inclusiv markeri de infecție și funcție hepatică), și, dacă e cazul, o tomografie.
-Verifică și partea de infecții cu transmitere sexuală (da, chiar dacă sună ciudat). Mai bine să știi sigur decât să ghicești.

Ce să NU faci:
-Să ignori durerea sau să iei antibiotice pe cont propriu. Dacă e apendicita, joci șotron cu sănătatea ta!

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.