Nu ai exercițiu, poate nici nu te concentrezi atunci când vrei să înveți ceva + că și somnul joacă un rol foarte important în memorare + sportul + o dietă echilibrată. Ceea ce-ți trebuie ție este un program pe care să-l respecți în totalitate. Cea mai bună perioadă a zilei când poți învăță este înainte de culcare, ai să vezi de dimineață dacă mai citești de câteva ori lecția că o s-o știi. Nu trebuie să reproduci informația cum e în carte/caiet, nu ești robot, trebuie să-ți faci o idee despre acea lecție, să înveți în felul tău, nu cuvânt cu cuvânt.
Problema nu este deloc ciudată. Este ceva normal cand esti cu gandul la altceva in acele momente.
Am incercat sa fiu 100% atent si degeaba, aia am incercat sa explic cu tot paragraful si degeaba vad
Sunt o multime de oameni ca tine: copii, tineri, adulti si varstnici. Nu ti-ai obisnuit mintea cu astfel de exercitii de memorare. Ea trebuia sa se obisnuiasca de cand erai mic si invatai poezii. Dar nesocotinta celor mari de a te ajuta in privinta aceasta a dus unde este astazi.
Eu cred ca daca o iei de la zero poti sa rezolvi problema. Si cred ca este bine ca si la batranete sa invatam sa memoram -chiar si poezii- ca sanatate in aceasta privinta.
Cum spui ca ai inteles despre ce e vorba daca in secunda doi nu poti sa povesti cu cuvintele tale despre ce ai citit?
Inteleg cand citesc dar uit dupa un timp scurt, gen repede
LanguageMaster întreabă:
Vlalslsl întreabă: