| AndreiX8 a întrebat:

Salutare.
Am o problema destul de deranjanta... Cand imi fac analize de sange lesin mereu... si am varsta de 16 ani si sunt baiat...
Ultima oara mi-am facut analize la 12 ani si am lesinat (nu in momentul cand scotea sangele, dupa cateva secunde de la scoaterea acului).
Imi aduc aminte ca eram mic (6-7 ani sau chiar mai mic) si nu aveam nicio problema, insa acum am...
Nu ma doare nu nimic, insa cand vad cum tine eprubeta aia cu sange in mana si ma gandesc ca e al meu lesin imediat...
De fel cand vad sange la cineva mi se face o stare de rau. Cand ma julesc si imi curge sange nu am nimic, insa cand sunt la spital si vad eprubeta aia...
Ai mei vor sa imi mai fac analize din cand in cand, ca au trecut 4 ani de la ultimele analize, insa mi-e frica ca am sa lesin.

Ce parere aveti? E ceva grav?

Funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| CuriousStuff a răspuns:

Seth are drepatate, adevarul e ca mai ales in cazul barbatilor, atunci cand li se ia sange sau vad cate un ac majoritatea aproape lesina, sau chiar lesina. Si stiu ce vorbesc, am recoltat sange la sute de persoane. Nu e nimic grav, uita-te in alta parte, gandeste-te la altceva, poate nu lesini, dar si daca lesini nu e nimic grav. happy

3 răspunsuri:
| TheKingBacca a răspuns:

Cand iti scoate sangele, gandeste-te la orice altceva, si dupa ce-l scoate, uita-te in alta parte. Si in plus, cand faci analizele nu trebuie sa-ti fie frica, deoarece pana la urma e binele tau...

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Gandeste-te la o prietena frumoasa si scapi.

| seth2016 a răspuns:

Lesinul la vederea sangelui / la analize este un reflex primitiv si este declansat de stress.

Din punct de vedere evolutionist este un reflex care asigura supravietuirea speciei. Daca de exemplu esti ranit si lesini ai sanse sa supravietuiesti unui atac.

Nimic grav.